Een Shimano Baitrunner kopen?

Zoek jij een Shimano Baitrunner? Shimano heeft een claim op de naam baitrunner, er bestaat dus niet iets zoals een Daiwa baitrunner. Bekijk hier de beste Shimano Baitrunners!

Een baitrunner is een soort vrijloopmolen. Een vrijloopmolen heeft een dubbele slip. De voorste slip wordt gebruikt om het breekpunt van je lijn in te stellen. En de slip achter om de run in te stellen. Hierdoor kan de vis wanneer deze bijt nog even zwemmen. Zo trekt de vis de hengel niet uit de steun en kan jij je klaar maken voor het vechten.

Dit voordeel is een van de meest gehoorde argumenten om voor een baitrunner te kiezen. Bovendien levert Shimano al jaren goede duurzame kwaliteit vismateriaal. Kortom, de Shimano baitrunners zijn betrouwbaar en betaalbaar. Een uitzonderlijk goede combinatie!


Shimano Baitrunner ST 10000RB

Baitrunner ST 10000RB

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Deze Baitrunner is de populairste molen van Shimano. Hij bezit het beste van twee werelden. Zo heeft hij een fijne betaalbare prijs én heeft hij indrukwekkend (technische) specificaties. Daarbovenop voelt deze molen ook erg goed tijdens het uitwerpen en de dril.

Zo bezit de Baitrunner ST onder andere over een one-way clutch, een dubbele slinger en een full balanced graphite rotor. Dit maakt hem uitermate geschikt voor het vissen op karpers, maar met een jerkbait ook perfect voor roofvissen. Niet voor niets dat deze molen een gemiddelde score van 4,6 uit 5 sterren van 450+ reviews krijgt!

Lagers: 4+1
Soort: Baitrunner
Merk: Shimano
Ratio: 4.6:1
Slinger: Dubbel
Prijs: ± € 75,-

✔️ Ontworpen als instapmodel baitrunner
✔️ Werpt soepel weg
✔️ Stevige kwaliteit
✔️ Fijn in gebruik
✔️ Beschikbaar in maat 6000, 8000 & 10000


Shimano Big Pit XT A LC

Big Pit molen XT A LC

Bekijk deze molen bij bol.com ›

De volgende in deze lijst is de Shimano Big Baitrunner XT-A LC. Het ligt natuurlijk aan je lijn, maar dankzij zijn grote spoel kan je wel 550m (0.35mm) lijn gebruiken. Ideaal voor als je vist op grote wateren zoals rivieren en meren. Je haalt de karpers met gemak binnen dankzij de overbrenging van 4:6:1. Het gaat in een rap tempo want de inhaalslag is wel 110 cm lijn per slag.

Ook deze bezit een X Protect laag, hierdoor is je molen beschermt tegen stootjes, stof en waterschade. Door deze laag en ook door het gebruik van kwalitatief goede materialen gaat deze molen jaren mee.

Lagers: 6+1
Soort: Big Pit
Merk: Shimano
Ratio: 4:6:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 230,-

✔️ Geschikt voor karpervissen
✔️ Grote spoel voor veel lijn
✔️ Soepele afworp
✔️ Hoogwaardige kwaliteit
✔️
Ci4+ body en rotor


Shimano Baitrunner DL

Shimano Baitrunner DL

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Deze Shimano Baitrunner heeft een stealth grijze body. Hierdoor wordt hij ook wel de Stealth genoemd, hij helpt met het binnen sluipen van je vangsten. Hij bezit 3+1 kogellagers, natuurlijk gemaakt van roestvrijstaal, voor soepele prestaties.

Daarnaast heeft hij een overbrenging van 4:6:1. Hierdoor voel je de soepele extra draaikracht en fijne controle tijdens het binnenhalen van de vis. Bovendien heeft hij een aluminium AR-C spoel, gemaakt voor 240m lijn (0.20mm).  Kortom, een echte topper uit de Shimano DL familie.

Lagers: 3+1
Soort: Baitrunner
Merk: Shimano
Ratio: 4:6:1
Slinger: Dubbel
Prijs: ± € 98,-

✔️ Ontworpen voor de karpervisser
✔️ Lichtgrijs uiterlijk
✔️ Vairspeed lijnmanagement systeem
✔️ Dubbele slinger voor meer balans
✔️ Beschikbaar in 2 maten
➖ Relatief weinig lagers


Shimano Baitrunner 8000 D EU

Baitrunner 8000 D EU

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Deze Shimano Baitrunner is geïnspireerd op de USA baitrunner gemaakt voor de zware gevechten. Dit is dan ook een erg krachtige molen met een sterk molenhuis en slip. Hij is geschikt voor het vissen op sterke karpers, maar ook voor de boot- en zeevisserij komt hij van pas.

Hij heeft 3 shielded AR-b kogellagers + 1 rollager, hierdoor heb je een lange levensduur en een soepele overbrenging (4:8:1). Bovendien is hij geschikt voor zowel mono als gevlochten lijnen. Hij bezit hij een namelijk een varispeed lijnmanagement in combinatie met een AR-C spoel

Lagers: 3+1
Soort: Baitrunner
Merk: Shimano
Ratio: 4:8:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 170,-

✔️ Uitstekende werpeigenschappen
✔️ Betrouwbare waterdichte slip
✔️ Ijzersterk molenhuis

✔️ Verschillende maten
✔️ Geschikt voor het vissen op karpers, maar ook voor de boot-zeevisserij


Shimano molen X-Aero

Shimano X-Aero

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Deze baitrunner combineert het gemakt van de traditionele baitrunner met de prestaties van een big pit molen. De spoel is dan ook groter dan een normale spoel. Zo is de inhaalsnelheid van de lijn fenomenaal. Je haalt met 1 draai wel 99 centimeter lijn binnen!

De X-Aero is beschikbaar in verschillende maten, de grote maten hebben een enkele slinger voor meer kracht. Terwijl de kleinere maat een dubbele slinger hebben zodat de dril meer in balans voelt. In conclusie, dit is de perfecte molen om heerlijk te vissen.

Lagers: 7+1
Soort: Baitrunner
Merk: Shimano
Ratio: 4:6:1
Slinger: Enkel & Dubbel
Prijs: ± € 190,-

✔️ Goede inhaalsnelheid
✔️ Koud gesmeed aluminium
✔️ Duurzame Shimano kwaliteit
✔️ In verschillende maten beschikbaar
In deze prijsklasse wel betere beschikbaar