De beste koelbox van 10 en 12 liter

Ben je op zoek naar een koelbox 12 liter, of een koelbox 10 liter? Hier een gemakkelijk overzicht van de beste 10 en 12 liter koelboxen op de markt! 

Een koelbox 10 of 12 liter is gemakkelijk in gebruik, bijvoorbeeld als je buiten werkt en een lunch mee wilt nemen. In de zomer zorgt een passieve koelbox voor een koele lunch, en in de winter voor een schone niet warme lunch! Wil je een echte goede koelbox, dan moet je een elektrische kiezen. Deze houden voor een langere tijd eten koel, en sommige kunnen zelfs eten bevroren houden.


Curver Koelbox

Curver Koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Bever ›

Deze 10 liter koelbox maakt gebruikt van luchtisolatie (tussen de wanden zit lucht), en met een paar isolatie elementen blijft het eten in de koelbox gedurende de dag koel. De temperatuur loopt natuurlijk op als de koelelementen ontdooien, hij is dus ook niet geschikt om etenswaren bevroren te laten. 

Hij is wel erg geschikt om mee te nemen naar het werk, zodat zomers je lunch lekker schoon en koel blijft, of schoon en warm in de winter. Deze lichtgewicht heeft een stevig hengsel waardoor je hem makkelijk in de hand meeneemt. Daarnaast kan je de hele deksel optillen, dus het schoonmaken gaat lekker makkelijk.   

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 43 x 24 x 27 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1,1 kg
Inhoud: 10 L
Prijs: € 22,-

✔️ Beschikbaar in 4 kleuren
✔️ Beschikbaar in 3 formaten

✔️ Leuk druppel reliëf design
✔️ 4,5 uit 5 sterren van 400+ reviews
Dunne buitenwanden


Bo-Camp – Arctic – koelbox 12 Liter

Bo-Camp - Arctic – koelbox 12 Liter

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Bever ›

Deze koelbox is met 12 liter iets groter dan de 10 liter, maar ook deze past door zijn kleine diepte in een fietstas. Dat maakt deze koelbox ideaal voor het werk en dagtripjes met de auto en de fiets, waar je in de middag ook een koel drankje wilt hebben. Het handvat blokkeert de deksel ook, zodat deze niet opengaat wanneer dat niet nodig is!

Daarnaast is het formaat van deze 12 liter koelbox is erg gemakkelijk, want hij past perfect tussen de voor- en achterbank van de auto. Echt koud gaat het een passieve koelbox natuurlijk nooit worden, maar deze vriend doet aardig zijn best.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 39 x 15 x 35 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1 kg
Inhoud: 12 L
Prijs: € 22,-

✔️ Geschikt voor werklunch, en dagtripjes
✔️ Melkpakken kunnen rechtop staan

✔️ 4,5 uit 5 sterren van 125+ beoordelingen
Handvat buigt door en is zwak


Bo-Camp Elektrische Arctic – koelbox 12 Liter

Bo-Camp Elektrische Arctic – koelbox 12 Liter

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Kampeerwereld ›

Deze 12 liter koelbox is een elektrische koelbox met 12 V aansluiting, waardoor je het eten en drinken onderweg nog kan koelen. Het is een zusje van bovenstaande koelbox, en werkt zonder stroom hetzelfde, met dezelfde isolatietechniek. Wat ook deze ideaal maakt voor werklunch, en dagtripjes.

Verschil met zijn zusje is wel de kleur, deze 12 liter koelbox is stijlvol donker gekleurd. Daarnaast vertellen verschillende reviews dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is, en dat het product gemaakt is van duurzaam materiaal.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 41 x 14 x 29 cm
Aansluiting: 12V
Gewicht: 1,2 kg
Inhoud: 12 L
Prijs: €50

✔️ Past tussen de voor- en achterbank in de auto
✔️ Lichtgewicht

✔️ Koelt zonder stroom ook door
Fragiel handvat wanneer volgeladen


Norlander Koelbox Deluxe – 10 liter koelbox

Norlander Koelbox Deluxe - 10 liter koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

Deze simpele koelbox van 10 liter neem je gemakkelijk mee omdat hij in een fietstas past. Desondanks heeft hij veel ruimte binnenin, er kunnen bijvoorbeeld 6x 0,5L flesjes in. De ruimte komt omdat het relatief dunne wanden heeft, en daardoor wordt hij door verschillende reviews gezien als perfect formaat.

Nörlander is een merk bekend van kwaliteit tassen en koffers, en relatief nieuw in de koelbox markt. Echter is deze koelbox met simpel design een koelbox zonder poespas, hij doet wat hij moet doen. Hij isoleert door middel van koelelementen met behulp van lucht tussen de wanden, wat hem geschikt maakt voor een dagje we.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 30 x 20 x 26 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 0,9 kg
Inhoud: 10 L
Prijs: € 27,-

✔️ Gemaakt van polypropyleen
✔️ Voldoet aan verwachtingen

✔️ Eenvoudig design
Koelt niet lang (max. 7 uur)


Campingaz Isotherm Extreme – 10 liter koelbox

Campingaz koelbox Isotherm Extreme

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Deze 10 liter koelbox kan etenswaren tot maar liefst 17 uur koel houden, dat is een goede prestatie voor zo’n kleine niet elektrische koelbox! De Campingaz Isotherm Extreme koelbox is met zijn compacte formaat van zeer goede kwaliteit, hij kan zeker ook tegen een stootje.

Daarnaast is het robuuste design ook erg praktisch. Als je de hendel van de koelbox optilt dan blokkeert de deksel automatisch zodat deze er niet van af valt. Deze koelbox is uitermate geschikt voor dagjes weg, waarbij het belangrijk is dat alles goed koel blijft. Maar ook warme dingen blijven lang warm in deze 10 liter koelbox.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 23 x 21 x 31 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1,4 kg
Inhoud: 10 L
Prijs: € 35,-

✔️ Beschikbaar in 10 L en 17 L
✔️ Stevig
en robuust
✔️ Zeer goede isolatie


Snomaster LS12 – Koelbox 12L

Snomaster LS12 – Koelbox 12L

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

Dit is een absolute topper onder de 12 Liter koelboxen, daarom kan deze niet ontbreken. Hoewel hij waarschijnlijk buiten budget valt voor de meesten is hij zijn geld wel waard. Deze compressor koelbox stopt met koelen als de accu te laag raakt (zelf in te stellen), zodat je nooit met een lege accu stilstaat!

Ook is hij makkelijk te dragen dankzij de schouderriem. Daarnaast zijn de zijwanden van staal, wat voor snelle koeling zorgt. Als de deksel langer dan 90 seconden open blijft staan, geeft hij een signaal zodat er niet onnodige koelte verloren gaat, wat hem erg energiezuinig maakt!

Koeltechniek: Compressor
Afmetingen: 51 x 19 x 39 cm
Aansluiting: 12V en 24V
Gewicht: 8,8 kg
Inhoud: 12 L
Prijs: € 390,-

✔️ Inclusief USB poort
✔️ Met accu bescherming

✔️ LED lampje in de koelbox
✔️ 25 mm dik polypropyleen isolatie
✔️ Temperatuur instelbaar tussen -12°C en 10°C via LED display