Wat is een goede camping koelbox?

Ben je op zoek naar een goede camping koelbox? Je bent niet de enige! Om het je makkelijk te maken heb ik onderzoek gedaan naar welke het beste zijn om mee te nemen op kampeervakantie. Eerst zal ik uitleggen waar ik op heb gelet bij het maken van de selectie.

Waar moet je op letten?

Belangrijk voor een campingkoelbox is de aansluiting. Op de camping heb je beschikking over een 230V stopcontact, dus is het handig als je de koelbox ook kunt aansluiten. Je wilt niet telkens koelelementen moeten bevriezen, als je geen vriezer tot je beschikking hebt.

Daarnaast is het belangrijk voor een camping koelbox is dat deze stil is, omdat hij waarschijnlijk dicht bij het slaapvertrek staat.

De koeltechniek die het minste geluid maakt is de absorptie techniek, want slapen met zoemende muggen is al erg genoeg! Nadeel aan absorptie koelboxen zijn dat deze altijd horizontaal en vlak moeten staan, anders werkt hij niet goed.

Helaas is de keuze in absorptie koelboxen is schaars en allemaal vrij prijzig.  Goedkope koelboxen maken vaak gebruik van thermo elektrische techniek. Bovendien is deze camping koelbox schokbestendig, en hoeft deze niet waterpas te staan. De compressor koeltechniek is het meest energiezuinig, en geeft bovendien de koelste producten (van 10°C koelen, tot vriezen naar -22°C).

De top 7 camping koelboxen is samengesteld op basis van uitgebreid onderzoek in goede reviews, goede specificaties en prijs/kwaliteit verhouding.


Campart Travel CB-8677

Campart Travel CB-8677

Bekijk deze koelbox bij bol.com › Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Als bezitter van de Campart Travel CB-8677 durf ik met zekerheid te zeggen dat dit een erg goede camping koelbox is. Er kunnen veel etenswaren in gekoeld worden omdat deze koelbox lekker ruim is met 39 liter inhoud. Daarnaast kan je in de tent heerlijk slapen dankzij zijn absorptie koeltechniek, zelfs als je met je oor naast de koelbox slaapt hoor je deze niet.

Ook in de verscheidende reviews hoor je positieve verhalen, wel zijn de magneten bij het sluiten iets te krachtig. Je moet het even weten, en de koelbox met 2 handen openen, of een stukje tape erop plakken. De werking van magneten verminderd als de tijd verstrijkt daarom is dit bij deze duurzame koelbox juist een voordeel.

Koeltechniek: Absorptie
Afmetingen: 56 x 52 x 50 cm
Aansluiting: 230V + 12V + Gas
Gewicht: 19,4 kg
Inhoud: 39 L
Prijs: € 270,-

✔️ Uitstekende kwaliteit
✔️ Ook 12V en gas aansluitingen

✔️ Voorzien van een waterpas
Ongeschikt voor extreem hete bestemmingen (Koelt bij 45°C tot 20°C)


Waeco Dometic Combicool ACX 40 230

Dometic ACX40 camping koelbox

Bekijk deze koelbox bij Bever › Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Deze koelbox is de veel belovende absorptie opvolger van de thermo elektrische Dometic CombiCool RC 1600, die 4,4 sterren van de 5 uit 1300+ beoordelingen kreeg. Deze camping koelbox is de absolute aanbeveling, erg duurzaam daarom ook zeker zijn prijs dubbel en dwars waard.  

Hij blinkt uit in prijs/kwaliteit verhouding, en is verkrijgbaar in 31 liter als 40 liter variant. Hij geeft ook een gevoel van vrijheid, want in de auto werkt hij op 12 V, thuis of op de camping op het 230V-net en in de vrije natuur gewoon op gas.

Koeltechniek: Absorptie
Afmetingen: 51 x 50 x 44 cm
Aansluiting: 230V + 12V + Gas
Gewicht: 15 kg
Inhoud: 40 L
Prijs: € 310,-

✔️ Krachtige, veelzijdige koelbox
✔️ Geweldige aluminium
afwerking
✔️ Koelt tot 30 °C onder de omgevingstemperatuur
✔️ Gemiddeld 4,7 uit 5 sterren
Bevriest groente en fruit als het tegen de achterwand aan ligt


Tristar Cool box KB-7147

Tristar Cool box KB-7147

Bekijk deze koelbox bij bol.com › Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Deze koelbox past perfect op de camping, alleen is niet gemaakt om veel verplaatst te worden omdat hij een beetje kwetsbaar blijkt. Naast dat is er wel te spreken over het design van deze Tristar camping koelbox, glad, praktisch en stijlvol. Zijn in het design geïntegreerde handvatten maken hem geschikt makkelijk op te tillen.

Qua werking doet hij het goed, hij koelt goed en is stiller dan fluisterstil. Daarnaast is hij met 39 liter inhoud ook dusdanig ruim dat er makkelijk grote flessen in passen. Uit meer dan 87 reacties krijgt dit apparaat een ruime voldoende (91%) en wordt het als vele aangeraden tot prima apparaat

Koeltechniek: Absorptie
Afmetingen: 47 x 58 x 52 cm
Aansluiting: 230V + 12V + Gas
Gewicht: 19,5 kg
Inhoud: 39 L
Prijs: € 200,-

✔️ Geluidloos
✔️ Stijlvol design

✔️ Compact maar ruim van binnen
Korte levensduur
Ongeschikt voor hete bestemmingen (Koelt bij 45°C tot 20°C)


Travellife 1609150

Travellife1609150 koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

Deze thermo elektrische camping koelbox is een stuk luidruchtiger dan de bovengenoemde absorptie koelboxen, maar hij is wel een stuk budgetvriendelijker! Hij heeft ook een eco koelstand (indien aangesloten op 230V), en is dan al een stuk stiller, en dus zeker geschikt voor op een camping.

Bovendien is deze opvallende blauwe koelbox ook in andere formaten beschikbaar, hij is namelijk in 25L, 32 L en 40 L varianten. Deze koelbox is ook lekker licht, ideaal om mee te nemen, maar nog steeds met voldoende ruimte om etenswaren te verkoelen, of te verwarmen!

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 32 x 45 x 45 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 5,3 kg
Inhoud: 32 L
Prijs: € 80,-

✔️ Koelt en verwarmd
✔️ Goedkoop

✔️ Met 12 V aansluiting, zodat eten ook onderweg gekoeld blijft
✔️ 4,5 sterren van de 5 uit 250+ reviews
Maakt erg veel geluid


Campingaz Powerbox 8824956

Campingaz Powerbox 8824956 koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Bever ›

Campingaz is een expert in alle kampeerspullen, zo ook koelboxen voor op de camping. De PowerBox koelbox is beschikbaar in 24 L, 28L, en 36L. Wel moet de eurotransformer (stekkeraansluiting) extra worden besteld om de koelbox aan te sluiten op 230V netwerk.

Deze koelbox is erg efficiënt geïsoleerd door de volledige PU schuimisolatie. Wat ervoor zorgt dat deze koelbox tot 22 graden onder de omgevingstemperatuur koelt. Volgens de reviews is dit goed genoeg voor een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk, maar wel wordt ’s nachts de koelbox uitgezet omdat hij veel geluid maakt.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 32 x 41 x 47 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 3,9 kg
Inhoud: 28 L
Prijs: € 90,-

✔️ Fraai design
✔️ Voordelige koop

✔️ Beschikbaar in 24L, 28L en 36 L
Luidruchtig


Mobicool koelbox FR40 AC/DC

Mobicool koelbox FR40 AC/DC

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Compressie koelboxen staan bekend om hun ruime instelling van de temperatuur, de temperatuur is te regelen van v10°C tot -10°C. Dit maakt deze camping koelbox is dan ook uitermate geschikt voor hete bestemmingen. Daarnaast is de koelbox vervaardigd uit Polypropyleen en zijn de draaghandels van kunststof ABS.

Omdat de compressietechniek gebruik maakt van een lichtgewicht motor is het geluid dat de koelbox maakt een stuk zachter dan thermo elektrische varianten, bovendien is hij ook een stuk energiezuiniger. Ook beschikt dit model over een automatische accubescherming, zodat de accu van de auto nooit leeg raakt!

Koeltechniek: Compressie
Afmetingen: 58 x 37 x 45 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 14,3 kg
Inhoud: 38 L
Prijs: € 330,-

✔️ Degelijk apparaat
✔️ Geen continu gezoem door A++ koeling

✔️ Temperatuur in te stellen
✔️ Accubescherming


DOMETIC KOELER CFX35W

Dometic CFX3 35 koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Dit monster is de baas van alle camping koelboxen, maar dit is helaas ook te zien in de prijs. Deze koelbox is getest in de extreme hitte van de Australische woestijn, en slaagde met vlag en wimpel. Zelfs propvol met allemaal eten zorgt hij ervoor dat alles goed gekoeld blijft, wat niet bij elke koelbox zo is.  

Daarnaast heeft deze koelbox ook hele indrukwekkende eigenschappen. Zoals de CFX-elektronica, die een intelligente, automatische turbokoeler en geheugenfunctie omvat. Daarnaast kan hij ook overschakelen naar zonne-energie, en kan de temperatuur beheerst worden via een app op Wi-Fi.

Koeltechniek: Compressie
Afmetingen: 63 x 40 x 41 cm
Aansluiting: 230V + 12V + Zon
Gewicht: 17,5 kg
Inhoud: 32 L
Prijs: € 825,-

✔️ Roestvrijestalen scharnieren
✔️ Vriezen tot max -22°C, ongeacht omgevingstemperatuur

✔️ Turbokoeler met geheugenfunctie
✔️ Wi-Fi
✔️ Beschikbaar in 5 maten

✔️ Duurzame aankoop
Prijzig


Niet overtuigd van deze camping koelboxen? Misschien zoek je toch liever een camping koelkast voor in de caravan?