De Camping Koelkast Top 8

Heb je geen koelkast op de camping? Heb je een caravan koelkast nodig?  Check deze goede camping koelkasten, samengesteld op basis van grondig onderzoek naar goede reviews, goede specificaties en prijs/kwaliteit verhouding.

Waar moet je op letten?

Belangrijk voor een camping koelkast is dat deze stil is, omdat hij waarschijnlijk dicht bij het slaapvertrek staat. Zeg nou zelf, heb je eindelijk geen last meer van het muggengezoem, hoor je opeens de koelkast herrie maken. Inderdaad, een stille koelkast op de camping is een must.

Een andere must is dat hij tegen iets hogere omgevingstemperaturen kan, over het algemeen zijn koelkasten zonder vriesvak hier meer geschikt voor, omdat de vriesfunctie bij hogere temperaturen het niet aan kan.

Ook handig is als de koelkast gewoon in het stopcontact aangesloten kan worden, dus een 230 Volt aansluiting is nodig.

Daarnaast is het ook handig als de camping koelkast door de voordeur van een camper of caravan past, dus de maximale breedte is 50 cm.  Bovendien wil je ook niet dat heel de camper, caravan of tent vol staat met koelkast.

Met deze specificaties in als criteria is een top 8 opgesteld van beste camping koelkasten, waar ook nog eens gekeken is naar prijs/kwaliteit verhouding.


Everglades EVBA019

EVERGLADES-Camping koelkast-EVBA019

Bekijk deze koelkast bij bol.com › Bekijk deze koelkast bij Mediamarkt ›

Deze Everglades camping koelkast is zeer geschikt als caravan koelkast. Hij is relatief goedkoop en werkt naar behoren voor een koelkast. Hij is geschikt voor een camping omdat hij stil is, lekker klein en beschikt over een 230V aansluiting.

De indeling van deze kleine witte koelkast is eenvoudig, er past makkelijk een 1,5L fles in de deur. Daarnaast heeft hij 1 plateautje, die indien gewenst eruit gehaald kan worden. In de koelkast zit een eenvoudige witte draaiknop om de temperatuur te regelen.

Energieverbruik per jaar: 197 kWh
Afmetingen: 43 x 41 x 51 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 8,5 kg
Inhoud: 38 L
Prijs: € 110,-

✔️ Geluidsniveau 39 dB
✔️ Inclusief 1 plateau

✔️ Goedkope prijs
Afbeelding afleidend, onderste vak moet minder gevuld wil je de koelkast sluiten.


Exquisit KB05-15

Exquisit KB05-15 Campingkoelkast

Bekijk deze koelkast bij bol.com › Bekijk deze koelkast bij Coolblue ›

Gemiddeld krijgt deze camping koelkast 4,2 uit 5 sterren van ±50 beoordelingen, dit komt door zijn strakke vormgeving, de ruimte die hij biedt maar ook zijn prijs/kwaliteit verhouding. Voor deze prijs krijg je namelijk een betrouwbare koelkast, waar redelijk wat in past.

 Daarnaast is hij geschikt voor op de camping omdat hij lekker weinig geluid maakt, en daarnaast is hij licht. Dus je kunt hem ideaal verplaatsen en meenemen. Ook is het handig dat de draairichting van de deur aangepast kan worden, zo kun je hem sowieso kwijt!

Energieverbruik per jaar: 84 kWh
Afmetingen: 45 x 45 x 50 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 14 kg
Inhoud: 45 L
Prijs: € 200,-

✔️ Energieklasse A++
✔️ Aanpasbaar interieur

✔️ Aluminium behuizing, lekker licht
✔️ Draairichting deur is aanpasbaar
Zonder vriesvak


MaxxHome CR-42B

Aanbieding MaxxHome CR-42B

Bekijk deze koelkast bij bol.com ›

Deze stijlvolle koelkast is beschikbaar met een witte deur en een zwarte deur, wat hem ook geschikt maakt in jouw campinghuisje. Gemiddeld krijgt deze prima camping koelkast een 4,3 uit 5 sterren van 10+ beoordelingen, over het algemeen zijn deze beoordelingen tevreden met de aankoop.

Ontevreden is iemand die zich niet heeft ingelezen, dus dat doe jij als lezer al een stuk beter! De temperatuur is instelbaar via een knop in de koelkast, wat lastig kan zijn als hij volgebouwd is met etenswaren. Gemakkelijk aan deze camping koelkast is dat de plateaus makkelijk te verstellen zijn!

Energieverbruik per jaar: 197 kWh
Afmetingen: 41 x 41 x 51 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 8,8 kg
Inhoud: 38 L
Prijs: € 105,-

✔️ Beschikbaar met zwarte en witte deur
✔️ Twee niveaus

✔️ Praktische indeling
✔️ Voordelige koop
Energieklasse B


Everglades EVBA020

Everglades EVBA020 campingkoelkast

Bekijk deze koelkast bij bol.com ›

Everglades is een Nederlands merk, die als 20 jaar gespecialiseerd is in apparatuur met een budgetvriendelijke prijs. Dat is ook het geval met deze stille koelkast, die een vriendelijke prijs heeft. Met zijn gewicht is hij ook zeer geschikt voor in een vakantiehuisje, caravan of tent, hij is namelijk makkelijk te verplaatsen.

“Klein maar krachtig!” is een van de reviews over deze goede camping koelkast. Dat is ook hoe ik deze koelkast voor op de camping zou omschrijven. Het is een compacte koelkast die ideaal zijn werk doet. Etenswaren worden verdeeld door het handige plateau, en ook grote 1,5 liter flessen kunnen koel gehouden worden in de deur.

Energieverbruik per jaar: 197 kWh
Afmetingen: 43 x 41 x 51 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 8,5 kg
Inhoud: 38 L
Prijs: € 110,-

✔️ Stil (39 dB)
✔️ Goede prijs/kwaliteit verhouding

✔️ Duurzaam
Geen vriezerfunctie


Cuisinier Deluxe 11769

Cuisinier Deluxe 11769

Bekijk deze koelkast bij bol.com ›Bekijk deze koelkast bij Coolblue ›

Een goede camping koelkast? Dan is deze Cuisinier Deluxe 11769 misschien wel wat. Gemiddeld heeft hij een 4,3 uit 5 sterren van 25+ klantenbeoordelingen, dat wil wel wat zeggen!  Het is een leuke mini koelkast met maxi kracht, ideaal voor hete zomers op de camping!

De Cuisinier Deluxe 11769 heeft daarnaast verstelbare twee plateau’s tot zijn beschikking, wat het gemakkelijk maakt om veel etenswaren kwijt te kunnen. Met zijn thermo elektrische technologie koelt hij met gemak een tijdje door, wat hem ook redelijk duurzaam maakt.

Energieverbruik per jaar: 197 kWh
Afmetingen: 41 x 41 x 51 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 8,8 kg
Inhoud: 38 L
Prijs: € 105,-

✔️ Inrichting instelbaar
✔️ Krachtig koelvermogen

✔️ Mooie vormgeving
Flessen vallen om bij openen van de deur


Zanussi ZRX51101WA

Zanussi ZRX51101WA

Bekijk deze koelkast bij bol.com ›Bekijk deze koelkast bij Coolblue ›

Over het algemeen zijn de reviews over deze camping koelkast complimenteus, echter vinden sommigen het vriesvak wat tegenvallen, verwacht hier dus niet veel van. Het vriesvak kan prima gebruikt worden om kleine producten zoals ijsblokjes en ijsjes bevroren te houden, maar niet hele maaltijden die over zijn.

Het geluid dat deze koelkast maakt wordt beschreven als nauwelijks harder dan een klok geluid. Wat aangeeft dat deze compacte camping koelkast lekker stil is, zodat de nachtrust bewaakt wordt. Hij zal in het begin overigens wat meer geluid maken om op temperatuur te komen, maar eenmaal op temperatuur is deze topper vrijwel geluidloos!

Energieverbruik per jaar: 84 kWh
Afmetingen: 44 x 53 x 51 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 17,2 kg
Inhoud: 42 L
Prijs: € 250,-

✔️ Energielabel A++
✔️ Stalen plateau

✔️ Inclusief 6 L vriezerruimte
Condensvorming door het vriesvak zonder achterwand


Husky KK50

Husky KK50

Bekijk deze koelkast bij bol.com ›Bekijk deze koelkast bij Coolblue ›

Deze leuke koelkast heeft een opvallend design, met de komische quote “Keep Calm and Chill Out”, maar ook de versie van de vlag van het United Kingdom, en de Oxford Street naambordje zijn echte eyecatchers. Naast design is ook het innerlijk van de koelkast goed.

Deze vriend heeft namelijk een stevig rekje waar makkelijk gewicht op kan staan. Ook is hij erg stil (39dB), en heeft hij een mooi compact formaat wat hem ideaal maakt voor een camping koelkast. Daarnaast kan de temperatuur van de koelkast ingesteld worden van 0°C tot 10°C.

Energieverbruik per jaar: 96 kWh
Afmetingen: 43 x 46 x 51 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 14 kg
Inhoud: 42,9 L
Prijs: € 250,-

✔️ Verschillende designs beschikbaar
✔️ Magnetische deursluiting

✔️ Draairichting deur is instelbaar
Geen licht in de koelkast


Husky KK50-281-NL-HU

Husky KK50-281-NL-HU

Bekijk deze koelkast bij bol.com ›

Deze Husky KK50-281-NL-HU is de neutrale versie van bovenstaande camping koelkast (de Husky KK50). Voor diegenen die die versie niet kunnen waarderen heeft Husky ook andere versies gemaakt met een mooie glazen deur.

Dankzij de glazen deur is het makkelijk om te zien wat er nog is, zodat de koelkast niet onnodig open hoeft te gaan en de temperatuur beter gekoeld blijft. Jammer is alleen dat er geen handgreep is aan de deur, zodat de glazen deur snel vette vingerafdrukken heeft.  

Energieverbruik per jaar: 95 kWh
Afmetingen: 43 x 46 x 51 cm
Aansluiting: 230V
Gewicht: 14 kg
Inhoud: 45,8 L
Prijs: € 250,-

✔️ Glazen deur
✔️ Statische koeling

✔️ Draairichting deur is instelbaar
Geen vriesvak


Psst! Is een camping koelkast toch te groot en lomp voor je? Of te onhandig? Ben je dan toch meer opzoek naar een camping koelbox?