Beste baby slaapzak – Top 8

Om de beste baby slaapzak te kiezen voor je kind moet je met twee dingen rekening houden.

Ten eerste, de lengte van de slaapzak en de lengte van de baby. Past je baby in de slaapzak? Daarom staat bij de specificaties vanaf welke leeftijd de slaapzak geschikt is, hoe zwaar de doelgroep baby’s is, en wat de lengte van de slaapzak is.

Ten tweede, is de TOG waarde wel geschikt waar je het voor wilt gebruiken?

Wat is TOG waarde?

TOG waarde is Thermal Overall Grade, en geeft aan in hoeverre lichaamswarmte vast wordt gehouden. Een zomerslaapzak heeft de laagste TOG waarde (0.0 tot 1.0) , en een winterslaapzak de hoogste (tot 4.0). *

Bij het opstellen van deze top 8 is rekening gehouden met prijs/kwaliteit verhouding, reviews en bovenstaande items, vandaar dat deze toppers ook allemaal 4 seizoenen slaapzakken waarbij de TOG waarde aangepast kan worden.


Nattou Lapidou slaapzak baby

Nattou Lapidou slaapzak baby

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Nattou is een merk die hoge eisen stelt aan de producten die ze ontwikkelen, en ook continu onderzoek doet naar wat het beste is. Hierdoor zijn ze expert geworden in zachte knuffels, speelgoed en textiel. Zo ook deze lieve baby slaapzak van heerlijk zacht materiaal!

Met een TOG waarde tussen 0,25 t/m 2,5 is dit een ideaal 4 seizoenen baby slaapzak. Dankzij de afritsbare mouwen is deze slaapzak geschikt om ook in de zomer je allerkleinste een heerlijke nachtrust te geven. Al met al, is deze slaapzak voor de baby echt super geschikt.

Materiaal: Polyester
Leeftijd: 0+ maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 2,5 kg
Afmetingen: 65 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €50,-

✔️ Afritsbare mouwen
✔️ Beschikbaar in 7 kleuren

✔️ Heerlijk zacht materiaal
✔️ Geschikt voor de wasmachine


Nooga Cocono

Nooga Cocono slaapzak baby

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Deze baby slaapzak is niet voor niets een genomineerde voor de baby innovatie award. Hij is erg gemakkelijk in gebruik, aan en uit trekken is zo gedaan. Daarnaast is ook het aanpassen gemakkelijk gedaan, een laagje weghalen, of de mouwen eraf halen? Makkie voor deze 4 seizoenenslaapzak.

Deze slaapzak zorgt voor een comfortabele slaap bij de baby, en maakt het leven van de ouders gemakkelijk. De baby verschonen? Ook dan kan de slaapzak aanblijven, je kan namelijk aan de onderkant hem openen om de baby te verschonen. En de slaapzak wassen kan gewoon in de wasmachine!

Materiaal: Katoen
Leeftijd: 0 tot 20 maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 2,5 kg & 8 kg
Afmetingen: 60 cm & 90 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €80,-

✔️ Innovatief design
✔️ Gemak voor de ouders

✔️ Isoleert goed
✔️ Beschikbaar in 2 maten


Puckababy slaapzak Mini – Inbakerslaapzak

Puckababy slaapzak

Bekijk deze slaapzak bij bol.com › Bekijk deze slaapzak bij Wehkamp ›

Deze PuckaBaby slaapzak behoort thuis in deze top 8 omdat hij ideaal is voor onrustige slapers. Voor de baby’s die zichzelf wakker slaan met hun eigen handjes zorgt deze voor een geweldige nachtrust. Dit is dankzij het slimme inbaker systeem, maar de armpjes kunnen ook uit de slaapzak zodat hij altijd praktisch is.

Door het slimme knoopsysteem aan de onderkant kan de baby ook niet per ongeluk in de nacht de slaapzak over het hoofdje heen trekken. Dit is een gepatenteerd ontwerp, en zal je dus ook niet bij andere baby slaapzakken tegenkomen. Niet voor niets is deze topper bekroond met de Baby Innovation Award!

Materiaal: Katoen
Leeftijd: 3+ maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 4 kg
Afmetingen: 75 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €55,-

✔️ Isoleert goed
✔️ Goede kwaliteit

✔️ Lekker doorslapen
✔️ Beschikbaar in Puckababy piep & mini


Minimonkey slaapzak

Minimonkey slaapzak

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Deze simpele Minimonkey slaapzak is voor alle kleine deugnieten, die lekker willen doorslapen ’s nachts of in de auto. Dankzij de kleine opening aan de achterzijde (drukknopen) kan je de autoriemen vast doen, en vervolgens de slaapzak weer dichtritsen. Voor veilige en slaperige autoritten!

De slimmigheid van de Minimonkey babyslaapzak is dat de afritsbare mouwen met twee verschillende kleuren gestikt zijn. Dus als je ze weer vast moet ritsen moet je gewoon dezelfde kleur bij dezelfde kleur doen. De afwerking van de rits is ook goed, zodat de baby niet zijn kinnetje aan de rits open haalt.

Materiaal: Katoen
Leeftijd: 3+ maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 4 kg
Afmetingen: 80 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €25,-

✔️ Goedkoop
✔️ Lichte vulling

✔️ Eenvoudig
Te veel ruimte bij benen


Puckababy Bag – Puckababy slaapzak

Puckababy Bag Puckababy slaapzak

Bekijk deze slaapzak bij bol.com › Bekijk deze slaapzak bij Wehkamp ›

Deze superschattige Puckababy slaapzak is beschikbaar in 15 (!!) verschillende kleuren, dus voor jouw kleintje zit er sowieso ook een leuke tussen. Daarnaast heeft deze een gemiddelde score van 4,7 uit 5 sterren op basis van 100+ reviews. Zo blijkt de slaapzak ook na 2 jaar en veel wassen nog super zacht en mooi om te zien.

Hij is misschien wat prijzig, maar omdat hij makkelijk aan te passen is aan elk seizoen hoef je geen 4 verschillende slaapzakken te kopen voor elk seizoen. De mouwen kunnen afgeritst worden, de buitenzak kan eraf, en de binnenzak heeft een heerlijke zachte voering. Zo is de temperatuur dus altijd goed voor jouw kleintje!

Materiaal: Katoen / Fleece
Leeftijd: 6+ maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 8 kg
Afmetingen: 100 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €120,-

✔️ Kan in de droger
✔️ Duurzaam

✔️ 4,8 uit 5 sterren van 150+ reviews
✔️ Lengte verstelbaar
✔️ Met wandjes en afritsbare mouwen


Snoozebaby Slaapzak Baby

Snoozebaby slaapzak Baby

Bekijk deze slaapzak bij bol.com › Bekijk deze slaapzak bij Wehkamp ›

Een slaapzak die ook in de auto kan? Deze baby slaapzak is gemakkelijk in gebruik, omdat de benen ook los kunnen waardoor het autozitje vast gemaakt kan worden. De mouwen van deze slaapzak voor de baby zijn afritsbaar, en maakt hem daarom geschikt voor meerdere seizoenen.

Helaas is de lengte van deze slaapzak niet verstelbaar, wat wel het geval was met bovenstaande Puckababy slaapzak, dit betekend dat de baby snel uit de slaapzak kan groeien, en dan heb je niet alle vier de seizoenen nodig. Desondanks, wordt deze slaapzak als erg fijn ervaren, en raden gebruikers hem ook zeker aan!

Materiaal: Katoen
Leeftijd: 6+ maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 8 kg
Afmetingen: 95 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €80,-

✔️ Handig in gebruik
✔️ Goede pasvorm

✔️ Goede kwaliteit
Sombere kleur


Jollein Padded slaapzak Baby

Jollein Padded slaapzak Baby

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Deze Jollein baby slaapzak is zoals het merk ook is hip en trendy. Daarnaast is deze slaapzak deel van de Leaves collectie, en is hij ideaal voor de verschillende seizoenen. Gemaakt van 100% Jersey katoen en gevoerd met polyester zorgt deze slaapzak voor dromerige nachten.

Daarnaast is deze slaapzak dankzij zijn afritsbare mouwen makkelijk om te toveren tot een lente slaapzak, of door alleen de buiten te gebruiken zonder mouwen tot een zomer slaapzak. Juist een herfstslaapzak nodig? Gebruik dan de binnen en buitenslaapzak met mouwen. Let wel op, de maximale TOG waarde van deze slaapzak is 2,2.  

Materiaal: Katoen
Leeftijd: 18+ maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 11 kg
Afmetingen: 110 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €42,-

✔️ Goede kwaliteit
✔️ Lekker zacht

✔️ Degelijke isolatie
Vrij strakke mouwen


Puckababy Bag Kidz

Puckababy slaapzak Kidz

Bekijk deze slaapzak bij bol.com › Bekijk deze slaapzak bij Wehkamp ›

Deze Puckababy Bag is de ideale slaapzak voor kleine kinderen, vanaf 18 maanden tot 7 jaar. Het is een luxe slaapzak, en extra lang, wel 130 cm. Daarnaast is deze vriend ook duurzaam omdat hij in lengte verstelbaar is en omdat hij een erg goede kwaliteit heeft.

Het is de opvolger van de Puckababy babyslaapzak die ook in deze lijst staat. Helaas heeft deze slaapzak maar 2 kleuren om uit te kiezen, maar dat maakt hem niet minder geliefd onder de gebruikers. Dus voor uitgeruste nachten voor moeilijke slaper is dit de ideale keuze!

Materiaal: Fleece
Leeftijd: 18+ maanden
Doelgroep: Baby’s vanaf 11 kg
Afmetingen: 130 cm
Seizoen: 4 seizoenen
Prijs: ± €60,-

✔️ Duurzaam
✔️ Extra lang

✔️ Uitstekende kwaliteit
✔️ Super zacht


Niet overtuigd? Is na het lezen van de laatste slaapzak je interesse in Jollein slaapzakken gewekt? Check hier meer Jollein slaapzakken.

* bron: Jollein Duurzaamheid & Kwaliteit