Review: Isabella windschermen

Het Deense merk Isabella begint in Nederland steeds bekender te worden. Geen wonder, als je kijkt naar de goede prijs/kwaliteit verhouding van een Isabella windscherm. Dat spreekt de meeste Nederlanders natuurlijk aan!

Het ontstaan van Isabella

In 1957 is Isabella opgericht door de Deense Søren Odgaard. Eigenlijk maakte hij een tent voor zichzelf, en wilden anderen die tent ook hebben. Zo begon hij met het maken van tenten, en is dus het merk Isabella geboren. Van het een kwam het ander, zo kwam van de tent de voortent, en zo ook windschermen.

Tegenwoordig is Isabella werkzaam in 14 verschillende landen, en ze veroveren met hun voortenten steeds meer landen. Zo is Isabella bij de Nederlandse webshops relatief onbekend, behalve voor echte kampeerwinkels zoals kampeerwereld en vrijbuiter.

Waar Isabella begon met tenten heeft het haar assortiment uitgebreid tot voetenbankjes, koeltassen, tenttapijten, windschermen en nog tal andere kampeerartikelen. Al met al blijkt uit haar assortiment dat Isabella dankzij de goede en duurzame kwaliteit een gewaardeerde speler is geworden in de kampeerartikelen markt.

Kenmerken van het merk Isabella

Het merk Isabella staat voor een hoge kwaliteit, en de producten hebben over het algemeen een lange levensduur. Dit komt door het materiaal. Isacryl is een bijzonder acryl, speciaal voor Isabella ontwikkeld en heeft een dichtheid van 295 g/m2, daardoor is het doek bijzonder ademend. Bovendien is het tot in de vezel gekleurd acrylmateriaal en dus hoogwaardig en duurzaam.

Daarnaast werkt Isabella ook actief aan een goede klantenservice, onder andere door uitgebreide instructievideo’s te plaatsen op YouTube.

✔️ Hoge kwaliteit producten met een lange levensduur
✔️ Aandacht aan details
✔️ Alle windschermen zijn gemaakt van Isacryl
✔️ Stabiliteit dankzij stabilo-systeem
✔️ Makkelijk op te bergen en op te zetten
✔️ Alle Isabella windschermen worden standaard geleverd met stangen inclusief dwarsbalken, touwen, en haringen.

Isabella heeft in totaal 9 verschillende windschermen, in dit artikel worden alle windschermen besproken en de voor- en nadelen tegen elkaar gezet.


Isabella windscherm Flex

Isabella windscherm Flex

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld › Bekijk dit scherm bij Vrijbuiter ›

Isabella Flex heeft een basis bestaande uit drie delen. Deze delen kunnen gemakkelijk uit en aan elkaar geritst worden. Het is de basis want extra panelen kunnen gekocht worden, en eenvoudig ertussen geritst worden. Het eenvoudige verlengbare rits systeem is waarom Isabella Windscherm Flex geschikt is voor kampeerders.

Als je bijvoorbeeld in één vakantie verschillende plekken bezoekt, en dus ook verschillende kampeerplekken hebt (qua grootte). Daarnaast is het scherm ook iets hoger, om ongewenste camping bezoekers buiten te houden. Zo kan je optimaal genieten van je vakantie zonder wind en met privacy!

Lengte: 400 cm
Hoogte: 140 cm
Materiaal: Isacryl
Gewicht: 8,3 kg
Prijs: € 250,-

✔️ Rits systeem (verlengbaar)
✔️ Handige opbergzak

✔️ Met ramen

✔️ Duurzaam (bewerkt met zink)


Isabella Grey 4-delig

Isabella Grey 4-delig

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

De Isabella Grey Windscherm bestaat uit 4 delen en is in totaal 460 centimeter lang, en 110 centimeter hoog. Het doek kan tegen water, en bestaat uit hoge kwaliteit waardoor het lang mee gaat. Daarnaast heeft hij met zijn donker grijze kleur een elegante uitstraling.

Bovendien is dit windscherm erg licht, namelijk maar 5,7 kg. Door zijn gewicht en flexibiliteit is hij erg geliefd bij kampeerders, bijvoorbeeld om een schutting te creëren om de caravan heen. Met het handige en vooral stabiele stabilo-systeem is het opzetten eenvoudig gedaan.

Lengte: 460 cm
Hoogte: 110 cm
Materiaal: Isacryl
Gewicht: 5,7 kg
Prijs: € 310,-

✔️  Makkelijk te verplaatsen
✔️
Stabiel
✔️ Lichtgewicht


Isabella North 4-delig

Isabella North windscherm

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

De Isabella North is het broertje van de Isabella Grey, het verschil tussen de twee windschermen is de kleur. Het Isabella North windscherm is wat lichter van kleur dan de Isabella Grey. Het verschil is te zien in de afbeelding, waarbij Isabella North links staat en Isabella Grey rechts.

De specificaties van beide windschermen zijn zo goed als hetzelfde. De North heeft ook 5 stalen stokken, en is ook gemakkelijk opgezet. Bovendien krijg je door de hoge kwaliteit doek ook een fijne schaduw, ideaal voor vakantieplekken waar schaduw schaars is.

Lengte: 460 cm
Hoogte: 110 cm
Materiaal: Isacryl
Gewicht: 5,7 kg
Prijs: € 310,-

✔️  Lichtgewicht
✔️ Makkelijk te verplaatsen

✔️ Biedt ook schaduw aan


Isabella Linea 4-delig

Isabella Linea 4-delig

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

Dit windscherm van Isabella is ideaal wanneer je uit de wind wilt zitten, maar niet je zicht afgenomen wilt hebben. Ideaal in situaties als je heerlijk op een plek zit met fantastisch uitzicht, maar je het door de wind te koud zou krijgen.

Dankzij de CarbonX stokken is hij licht van gewicht, wat hem makkelijk maakt om mee te nemen naar bijvoorbeeld een meer of het strand. Bovendien is hij makkelijk op te vouwen, en past hij gemakkelijk in de opbergtas.

Lengte: 460 cm
Hoogte: 110 cm
Materiaal: Isacryl en PVC
Gewicht: 5,6 kg
Prijs: € 310,-

✔️  Getinte ramen
✔️ Vensters van doorzichtig folie

✔️ Simpel op te zetten

Maar 110cm hoog


Isabella Ventus 4-delig

Isabella Ventus 4-delig

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

Het zusje van de Isabella Linea windscherm, verschil zit hem in het raamtype. Bij de Ventus gaat er nog een licht briesje door heen. Dit maakt hem zeer geschikt als je een afscheiding wil creëren voor bijvoorbeeld kleine kinderen, of huisdieren, maar nog steeds wel niet volledig van de omgeving afgeschermd wilt zijn.

Met 5,6 kg is het ook een lichtgewicht, ideaal om dus mee te nemen. Dit komt door de lichte, maar stevige CarbonX stokken. Daarnaast is door het simpele Stabilo systeem het doek zo opgezet, dus geen urenlang gedoe!

Lengte: 460 cm
Hoogte: 110 cm
Materiaal: Isacryl en PVS
Gewicht: 5,6 kg
Prijs: € 310,-

✔️  Vensters van netgaas
✔️ Goede kwaliteit

✔️ Stokken van CarbonX


Isabella Sun 3-delig

Isabella Sun 3-delig

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

De Isabella Sun 3-delig is volgens de reviews erg fijn, en makkelijk om strak op te zetten. Bovendien heeft hij, samen met de Isabella Granite, de minste aantal stokken, dus is hij ook het snelste op te zetten.

Bovendien heeft hij ook een zachte prijs voor een echt Isabella Windscherm, dus dat is zeker een van de grote voordelen. Verder heeft dit windscherm ook een erg lichte kleur, dus zal hij ook niet snel heet worden door de zon.

Lengte: 460 cm
Hoogte: 130 cm
Materiaal: Isacryl
Gewicht: 8,5 kg
Prijs: € 200,-

✔️  Voordelige prijs
✔️ Lichte kleur

✔️ 4 stokken

Geen ramen


Isabella Granite 3 delig

Isabella Granite 3 delig

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

Met 3 doekdelen is dit de kleinste in de Isabella windscherm Granite serie. Eigenlijk hoort hij enkel door zijn kleur (graniet) bij de serie, vandaar dat we hem ook niet ingedeeld hebben bij onderstaande serie. Hij heeft namelijk een raampje waar je door heen kunt kijken, en maakt geen gebruik van het Isabella Stabilo Mega systeem.

Bovendien is dit windscherm met 130 centimeter hoger dan de andere van de Granite serie. Echter is hij van dezelfde degelijke kwaliteit, en is hij simpel op te zetten. Dit windscherm heeft slechts 4 stokken, dus het opzetten en afbreken is zo gebeurd!

Lengte: 460 cm
Hoogte: 130 cm
Materiaal: Isacryl
Gewicht: 8,5 kg
Prijs: € 240,-

✔️  Zelfde lengte als 4-delige serie
✔️
10 centimeter hoger dan 4&6 delig
✔️ Met doorkijk raampje


Isabella Granite Serie

De Isabella Grantie serie maakt gebruikt van het Stabilo Systeem Mega. Dat wil zeggen dat het windscherm rechtop blijft staan dankzij de met zink bewerkte stalen stokken. Het scherm is gemaakt van een doorgekleurd materiaal, waardoor de kleur langer meegaat. Daarbovenop creëert dit materiaal ook een goede schaduw.

✔️ Staat mooi strak
✔️ Zinox staal stokken
✔️ Extra stevig
✔️ Simpel op te zetten
Gewicht

Er zijn twee varianten in de Isabella Granite serie:
Isabella Windscherm Mega Granite 4-delig
Isabella Windscherm Mega Granite 6-delig


Isabella Windscherm Mega Granite 4-delig

Isabella Windscherm Mega Granite 4-delig

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

Dit Isabella windscherm maakt gebruik van het Stabilo Systeem Mega, wat dus anders in dat het Stabilo systeem. Dit komt door de met zink bewerkte stokken, hierdoor is dit windscherm een stuk zwaarder, maar ook een stuk stabieler.

Bovendien bevat ook dit windscherm een simpel platen systeem, zodat er geen scheerlijnen in de weg staan. De platen liggen plat op het grondoppervlak, je kunt er gewoon over grasmaaien. Dat je de plaatjes kan laten liggen is ideaal voor wanneer je een permanente plek hebt, of niet vaak verplaatst!

Lengte: 460 cm
Hoogte: 120 cm
Materiaal: Isacryl
Gewicht: 9,6 kg
Prijs: € 300,-

✔️  Deel van de Mega serie
✔️
Tuinhek kan bijbesteld worden
✔️ Mooi graniet design

Geen raampje


Isabella Windscherm Mega Granite 6-delig

Isabella Windscherm Mega Granite 6-delig

Bekijk dit scherm bij Kampeerwereld ›

Bijna zeven meter lang, 690 centimeter om precies te zijn, is de lengte van het Isabella windscherm Mega Grantite. Terecht betiteld met de term mega, en ideaal om een heerlijk eigen plekje te vormen. Isabella Mega is zeker ook geschikt voor een groot gezelschap, zo kan iedereen uit de wind genieten.

Ook deze is geschikt voor wanneer je een permanente vakantieplek hebt of in de tuin. De plaatjes doe je eenmalig in de grond en het windscherm kan je erop zetten en eraf halen wanneer het niet gebruikt wordt. Dit Isabella windscherm zorgt voor genoeg schaduw, zodat je optimaal kan genieten.

Lengte: 690 cm
Hoogte: 120 cm
Materiaal: Isacryl
Gewicht: 13,6 kg
Prijs: € 400,-

✔️  Deel van de Mega serie
✔️ Maakt gebruik van het
Stabilo Systeem Mega
✔️ Tuinhek kan bijbesteld worden

Gewicht