Op zoek naar een goede auto koelbox?

Als je vaak op pad gaat met de auto neem je vast wel eens eten of drinken mee. Maar eten en drinken blijft pas echt lekker in een koelbox, zeker als deze koelbox op de accu van de auto aangesloten kan worden.

Daarom hebben we hier een lijst gemaakt met beste koelboxen voor in de auto. Ze kunnen allemaal op 12V aangesloten worden.


Mobicool MT08

Mobicool MT08

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Deze Mobicool koelbox neem je zo mee in de auto. Hij heeft een handige schouderband en past goed op de bijrijdersstoel waar hij met de gordel vastgezet kan worden. De thermo-elektrische koelbox heeft een autolader waar je hem in de auto mee verbindt op de accu.

In de koelbox is plek voor 8 liter inhoud. Dit is genoeg ruimte voor 4 blikjes van 0,33 liter en wat snacks. Naast 20 graden beneden de omgevingstemperatuur koelen kan hij ook tot 65 graden verwarmen. Dit kan van pas komen tijdens bijvoorbeeld het vissen in de herfst. Dankzij zijn lichte gewicht neem je deze auto koelbox gemakkelijk overal mee naar toe.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 44 x 20 x 30 cm
Aansluiting: 12V
Gewicht: 3,1 kg
Inhoud: 8 L
Prijs: € 65,-

✔️ Licht van gewicht
✔️ Met schouderband

✔️ Past op de bijrijdersstoel
Niet geschikt voor 230V


Travellife TL26

Travellife TL26

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

Ga je toch liever voor een iets grotere koelbox? In deze Travellife koelbox past 25 liter inhoud. Hij is veel verkocht en heeft meer dan 250 reviews bij bol.com. Ideaal voor onderweg of gewoon in de tuin. Hij komt met een bijgeleverde carplug en normale stekker. Hij kan dus ook aangesloten worden op een stopcontact met 230V.

Met zijn 25 liter inhoud kunnen er drie 1,5-literflessen rechtop in de koelbox staan. Ook deze kan maximaal 20 graden koelen en 65 graden verwarmen. Met zijn ECO-stand heeft deze koelbox een energielabel A++, dus je maakt met deze koelbox een duurzame keuze. Als hij op deze stand staat maakt hij ook nauwelijks geluid.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 40 x 30 x 41 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 4,1 kg
Inhoud: 25 L
Prijs: € 75,-

✔️ Relatief stil op ECO-stand
✔️ Veel verkocht

✔️ Beschikbaar in 25L, 32L en 40 L


Mestic MCC-25

Mestic MCC-25

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Kampeerwereld ›

Als je van plan bent op reis te gaan met je auto koelbox is dit een goede keuze. Naast koelen, kan hij namelijk ook vriezen. Qua functioneren lijkt hij op een koelkast en op het LCD-display kies je zelf de gewenste temperatuur. De omgevingstemperatuur maakt voor deze koelbox niets uit. Al is het nog zo heet op de camping, met deze koelbox geniet je alsnog van een lekker ijsje.

Hij werkt zowel op 12V als op 230V, voor het koelvermogen maakt dit niks uit. In deze koelbox kan 25 liter aan inhoud, en er passen 1 liter flessen in. Verder beschikt hij over twee verzonken handvaten, led verlichting aan de binnenkant en een USB-aansluiting.

Koeltechniek: Compressor
Afmetingen: 59 x 33 x 28 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 12 kg
Inhoud: 25 L
Prijs: € 350,-

✔️ Met usb-aansluiting
✔️ Inclusief display met instelbare temperatuur

✔️ Inclusief vriesfunctie (tot -18°C)
230V adapter niet meegeleverd


Dometic Bordbar TB15

Dometic Bordbar TB15

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

De Domestic Bordbar is ook een kleine koelbox die perfect in je auto past. Hij heeft een inhoud van 15 liter en er passen precies flesjes of blikjes en een bakje met eten. Zeer geschikt voor de lunch als je vaak onderweg bent. Hij kan vast gemaakt worden met een veiligheidsgordel.

Net zoals de andere thermo-elektrische koelboxen kan hij koelen tot 20 graden onder en 65 graden boven de omgevingstemperatuur. Patat of hamburgers kan je met deze koelbox dus ook gewoon warm houden. Hij werkt alleen op 12V en wordt geleverd met een kabel voor sigarettenaansteker.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 46 x 28 x 33 cm
Aansluiting: 12V
Gewicht: 5,2 kg
Inhoud: 15 L
Prijs: € 200,-

✔️ Compact formaat
✔️ Koelt en verwarmt

Duurt even voordat hij koud is
Niet geschikt voor 230V


Tristar KB-7526

Tristar KB-7526

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Mediamarkt ›

Deze Tristar koelbox is verkrijgbaar in verschillende maten. Dit is de kleinste variant van 20 liter, maar hij is ook beschikbaar in 26 of zelfs 40 liter. Al deze koelboxen kunnen ook op de accu van de auto aangesloten worden. Ze hebben namelijk twee stekkers, een voor in de auto en een voor het stopcontact.

Hij verbruikt weinig stroom en heeft energielabel A++. Hij koelt tot 18 graden onder en 65 graden boven de omgevingstemperatuur. De deksel heeft een vergrendeling en een snoeropbergsysteem. Hij is niet zo zwaar, dus je neemt hem makkelijk mee aan zijn geïntegreerde handvat. Hij heeft een simpel design, precies wat je bij een koelbox verwacht. Deze Tristar koelboxen zijn populair en hebben veel positieve reviews.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 40 x 30 x 42 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 4,1 kg
Inhoud: 20 L
Prijs: € 75,-

✔️ Meer dan 150 reviews
✔️ Beschikbaar in 20L, 26L en 40L

✔️ Relatief stil op ECO-stand 
✔️ Met snoeropbergsysteem in deksel


Bo-Camp Elektrische Autokoelbox Arctic

Bo-Camp Elektrische Autokoelbox Arctic

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Kampeerwereld ›

Deze Bo-camp heeft een rechthoekig design waardoor hij precies tussen de voor en achterbank past. Ook past hij met dit formaat perfect in een fietstas, waardoor je hem sneller meeneemt bij een dagje uit. Hij heeft een inhoud van 12 liter en is ideaal voor eten, kleine flesjes of blikjes drinken.

Dankzij de autolader kan hij aangesloten worden in de auto. Ben je meer op zoek naar een auto koelbox zonder stroom? Deze koelbox is ook te koop zonder stroomaansluiting. Hij is licht van gewicht en de deksel zorgt voor afsluiting van de koelbox.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 41 x 14 x 29 cm
Aansluiting: 12V
Gewicht: 1,2 kg
Inhoud: 12 L
Prijs: €50

✔️ Past tussen de voor- en achterbank in de auto
✔️ Lichtgewicht

✔️ Koelt zonder stroom ook door
Fragiel handvat wanneer volgeladen


MOA – ECW22 Koelbox Auto

MOA - ECW22 Koelbox Auto

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

Als laatste bespreken we een MOA koelbox. Deze koelbox neem je ook prima mee in de auto voor weekendje weg. Hij beschikt namelijk over en autolader en een normale stekker voor 230V. Deze stekkers kan je aan de achterkant opbergen.

Hij weegt 3,8 kg en heeft plek voor 22 liter. Met en hoogte van 43 centimeter passen er dus meerdere flessen in. Als je wat uit de koelbox wilt pakken zet je de deksel op zijn vergrendeling, zodat deze niet dicht valt. Hij verbruikt weinig stroom, heeft een ECO-stand en een A+++ label. Net zoals de andere thermo-elektrische koelboxen kan hij koelen of verwarmen.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 43 x 24 x 40 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 4,7 kg
Inhoud: 22 L
Prijs: € 60,-

✔️ Energielabel A+++
✔️ Dekselvergrendeling

✔️ Met snoeropbergsysteem