Top 6: De beste infrarood terrasverwarming

Zoek jij goede infrarood terrasverwarming? Weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan is dit artikel een handige gids voor je. Allereerst heb ik wat informatie opgesteld over de voordelen van infrarood terrasverwarming, vervolgens uitleg en daarna hoe je het beste een infrarood terrasverwarmer moet kiezen.

Voordelen infrarood terrasverwarming:
✔️ Geen open vuur
✔️ Veilig in gebruik
✔️ Geurloos
✔️ Gasfles wisselen hoeft niet
✔️ Makkelijk aan en uit te zetten
✔️ Eenvoudig te (ver)plaatsen
Veel verschillende infrarood terrasverwarmers beschikbaar
Bij groot terras meerdere terrasverwarmers nodig

Wat is infrarood terrasverwarming?

Infrarood terrasverwarming is elektrische verwarming. Het infrarood licht brengt warmtestralen door de lucht over, hierdoor krijg je het aangenaam. De infrarood stralen warmen de lucht dus niet op, hierdoor is het energie efficiënt. De warmte van infrarood terrasverwarming is erg fijn voor koude avonden waar je nog lekker buiten wilt zitten.

Verschillende infrarood terrasverwarming:

Allereerst is er een verschil tussen heldere en donkere infrarood terrasverwarmers. Zo geven heldere terrasverwarmers licht af, en donkere niet. Over het algemeen zijn er meer heldere terrasverwarmers in omloop dan donkere.

Donkere terrasverwarmers zijn meestal niet milieu efficiënt bij gebruik in de buitenlucht, het is namelijk lastiger om warme temperatuur te krijgen. Over het algemeen zijn donkere terrasverwarmers voor binnen, en heldere terrasverwarmers voor buiten.

Halogeen
✔️ Geschikt voor buiten
✔️ Gaat weinig energie verloren
✔️ Goed voor ruimtes met veel wind
✔️ Geschikt voor terrassen, veranda’s en party tenten

Golden tube
✔️ Effectieve korte stralers
✔️ Stralen mooi goud licht uit
✔️ Geschikt voor terras

Kwarts
✔️ Veel warmte
✔️ Geschikt voor tuinhuizen, blokhutten en veranda’s
Gevoelig voor wind
Hebben even nodig om op te warmen

Carbon
✔️ Donkere straler
✔️ Nieuwe technologie in ontwikkeling
✔️ Veelal geschikt voor binnen gebruik
Warmte dringt minder goed door in bewegende lucht

Welke terrasverwarming moet je kiezen?

Het is belangrijk om een goede terrasverwarmer te kiezen, omdat het anders erg duur kan worden en bovendien erg milieu belastend. Er zijn richtlijnen die aangehouden kunnen worden. Zoals hierboven beschreven is het belangrijk om te kijken waar je de terrasverwarming wilt gebruiken. Staat er veel of weinig wind?

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar hoe groot het oppervlakte is van wat je wilt verwarmen. Heb je een terras van 6-12m2, dan is 1 verwarmer van 2000 Watt, of twee van 1500 Watt voldoende. Heb je een terras van 10-16m2? Dan zijn 2 heaters van 1500 Watt, of 3 van 1000 Watt voldoende. Meer dan 20m2? Dan zijn meerdere van 2000 Watt aan te raden.

Om het je makkelijk te maken heb ik een top 6 gemaakt van beste infrarood terrasverarming. Zo kun je gemakkelijk zien of er iets voor jou tussen zit. De top 6 is samengesteld op basis van specificaties, gebruikerservaringen en prijs-kwaliteit verhouding.


Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer

Eurom Golden 2000 Shadow hangende Infrarood terrasverwarmer

Bekijk deze heater bij bol.com › Bekijk deze heater bij Coolblue›

Deze infrarood terrasverwarmer heeft het best van twee werelden. Hij heeft de efficiëntie en voordelen van een Golden tube infrarood verwarmer, en ook de voordelen van een Carbon verwarmer. Maar niet de nadelen! Zo geeft deze verwarmer donker licht af, maar geeft hij wel indringende warmte.

Zo wordt de warmte niet weggewaaid door de wind, en kun je heerlijk zitten. Bovendien heeft deze infrarood terrasverwarming een bereik van wel 20+ meter. Zo zit je er dus zeker warmpjes bij, niet voor niets dat deze een 4,1 uit meer dan 300 reviews krijgt.

Warmtebron: Infrarood
Infraroodbron: Golden tube
Type: Hangend
Vermogen: 2000W
Merk: Eurom
Prijs:
€ 175,-

✔️ Voor oppervlaktes tot 25m2
✔️ Twee warmtestanden

✔️ Ook in 1500W en 2500W beschikbaar
✔️ Hoog isolatiegehalte zodat hij heel het jaar door kan blijven hangen
✔️ 4,1 uit 5 sterren van 300+ reviews


TROTEC Design Terrasverwarming IRS 1500 E

TROTEC Design Infrarood Terrasverwarming IRS 1500 E

Bekijk deze heater bij bol.com ›

Deze infrarood terrasverwarming is een pareltje in je tuin en op je terras. Een leuke extra feature is dat tevens ook een lichtbron is, met 16 kleuren! Zo kun je kiezen welke sfeer je wilt creëren. Het instelbare licht straalt aan de bovenkant van de verwarmer, dit geeft deze een ideale 2 in 1 functie.

De handige bijgeleverde afstandsbediening heeft overigens nog meer functies, zo heb je naast de kleur en intensiteit van het licht nog vier functies: flash, strobe, fade, en smooth. De terrasverwarmer is bovendien erg lang, zo krijg je warmte zowel op je armen als op je benen. Ideaal!

Warmtebron: Infrarood
Infraroodbron: Golden tube
Type: Staand
Vermogen: 1500W
Merk: Trotec
Prijs:
€ 190,-

✔️ IP55 spatwaterbeschermd
✔️ 360° warmteverspreiding

✔️ Kantelbeveiliging
✔️ Ca. 8.000 lichturen
✔️ Lichtfunctie en verwarmingsfunctie apart van elkaar te gebruiken


Infrarood terrasverwarmer black heater met 2400Watt RC-NR24-13A

Infrarood terrasverwarmer black heater met 2400Watt RC-NR24-13A

Bekijk deze heater bij bol.com ›

Deze infrarood terrasverwarmer is eenvoudig zelf te monteren aan je plafond. Het is een carbon infrarood straler, dit betekend dat hij uitermate geschikt is voor plekken waar weinig wind staat. Daarom kun je hem het beste ophangen in een tuinhuisje over in de serre.

Deze terrasverwarmer heeft een instelbare thermostaat en is draadloos aan en uit te zetten. De behuizing van deze verwarmer is van mooi hoogwaardig aluminium. Hierdoor ziet hij er ook nog eens stijlvol uit. Geniet van de warmte zonder vervelend licht!

Warmtebron: Infrarood
Infraroodbron: Carbon
Type: Hangend
Vermogen: 2400W
Merk: Quality Heating
Prijs: € 250,-

✔️ Strak design
✔️ Zonder lichtbron
✔️ IPX4 spatwaterdicht
✔️ Inclusief bevestigingset en handleiding
Niet geschikt voor open lucht plekken


Valetti heatstrip met afstandsbediening

Valetti heatstrip met afstandsbediening Infrarood terrasverwarming

Bekijk deze heater bij bol.com ›

Deze chique infrarood terrasverwarmer heeft een lichte witte behuizing, en de heatstrip zelf heeft ook een licht grijze kleur. De grootste voordelen van deze Carbon terrasverwarmer zijn dat het geen licht afgeeft, en dat je hem eenvoudig vanaf de bank kan bedienen met de afstandsbediening.

Het is een redelijk simpel apparaat qua uiterlijk, maar de aandacht van de producent zit hem in wat hij kan. Zo heeft hij een vermogen van 2400, RVS aluminium, een snoer van 1,5 meter en stevige muurbeugels. Al met al deze Valetti is van degelijk betrouwbare kwaliteit.

Warmtebron: Infrarood
Infraroodbron: Carbon
Type: Hangend
Vermogen: 2400W
Merk: Valetti
Prijs: € 200,-

✔️ Licht ontwerp
✔️ Degelijke kwaliteit
✔️ IPX4 spatwaterdicht
✔️ Inclusief muur- en plafondteugels
✔️ Met afstandsbediening


PRACTO GARDEN Infrarood Terrasverwarmer Elektrisch Hera

PRACTO GARDEN Golden Tube Terrasverwarmer Elektrisch Hera Infrarood - Muurmodel Stralingsbereik 15m²

Bekijk deze heater bij bol.com ›

Deze infrarood terrasverwarmer geeft heerlijke warmte door middel van de golden tube infrarood techniek. Hierdoor is hij ideaal voor op het terras, tevens geeft hij een mooi gouden licht af. Zo een gouden licht geeft sfeer en voelt natuurlijk aan.  

Het ontwerp is licht van kleur, en staat mooi aan de muur. Hij is gemakkelijk op te hangen en hij is redelijk klein van formaat. Ondanks zijn formaat geeft hij ruim aan 15m2 warmte, ook al moet je waarschijnlijk voor echt lekkere warmte er twee aanschaffen.

Warmtebron: Infrarood
Infraroodbron: Golden tube
Type: Hangend
Vermogen: 1500W
Merk: Practo Garden
Prijs: € 90,-

✔️ Inclusief afstandsbediening
✔️ Ca 5000 branduren
✔️ IP55 bescherming
✔️ Gemaakt van wit aluminium
Geen fabrieksgarantie


Sunred Spica 2000 Hangend – incl. ledlamp

Sunred Spica 2000 Hangend - incl. ledlamp Infrarood terras heater

Bekijk deze heater bij bol.com › Bekijk deze heater bij Coolblue ›

De Sunred Spica is een hangende plafond infrarood terrasverwarmer, dus hij hangt aan een ketting. Hij heeft een rode aan- en uitknop aan de onderkant, maar hij is ook gemakkelijk met de afstandsbediening te besturen. Bovendien is er aan de onderkant te zien of hij aan of uit geschakeld is.

 Met een stralingsbereik van ongeveer 12m2is hij erg praktisch te gebruiken op een open terras of onder de overkapping. Door de hallogeen infrarood technologie is hij te gebruiken op plekken waar veel wind kan staan. De warmte van deze terrasverwarmer voelt op je huid aan als de warmte van de zon.

Warmtebron: Infrarood
Infraroodbron: Halogeen
Type: Hangend
Vermogen: 2000W
Merk: Sunred
Prijs: € 140,-

✔️ 2 warmtestanden (1000W & 2000W)
✔️ Binnen vijf seconden warmte
✔️ Inclusief led lampjes
✔️ Ca 5000 branduren
Veel licht