Warme winterslaapzak aanschaffen?

Ga jij winterkamperen? Zoek jij een winterslaapzak, of een mummyslaapzak? Winterslaapzakken verschillen logischerwijs van vierseizoensslaapzakken en zomerslaapzakken omdat ze beter isolatiemateriaal bevatten. De vulling van een winterslaapzak is beter, en worden zelfs gemaakt voor temperaturen van -10°C en minder, je wilt het immers niet koud krijgen ‘s nachts!

Soms worden slaapzakken gemaakt voor comforttemperaturen van 0°C tot -10°C ook aangeduid als winterslaapzakken. Deze zijn prima voor kamperen in Nederland in de herfstvakantie, maar als er in de winter echt vorst in de grond zit zullen deze ook al gauw te koud worden ervaren.

Goede warme slaapzakken kosten even wat geld, maar zijn de investering zeker waard (weet ik uit ervaring!). Goedkope slaapzakken die warmen je niet goed, of die scheuren snel. Op basis van een grondig onderzoek naar prijs/kwaliteit verhouding, specificaties en reviews van verschillende websites (in verschillende talen), is deze top 7 gemaakt.


Faith HW-XL

Faith HW-XL

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Ga je winterkamperen? Heb dan vertrouwen in deze winterslaapzak! De Faith HW-XL levert uitstekende kwaliteit waardoor je ook in koude winternachten wanneer het vriest warm kan blijven, dankzij de goede holle kunstvezel isolatie techniek.

Faith is een merk gericht op vissers gefocust op betaalbare kwaliteit, deze warme slaapzak is dus ook gemaakt om in de winter te gaan nachtvissen. Met zijn natuurlijke donkerbruine kleur valt hij niet op en past hij goed bij de rest van je kampeerspullen.

Materiaal vulling: Holle kunstvezel
Materiaal buitenstof: Polyester
Doelgroep: Volwassenen
Afmetingen: 205 x 90 cm
Gewicht: 2,5 kg
Prijs: ± €215,-

✔️ Geen mummyslaapzak
✔️ Geschikt voor temperaturen tot -15°C

✔️ Met elastische band om aan stretcher te binden
Niet waterdicht


RAB Ascent 1100 LZ Donzen slaapzak

RAB Ascent 1100 LZ Donzen slaapzak

Bekijk deze slaapzak bij Kampeerwereld ›

De Ascent 1100 is een winterslaapzak in de Rab Ascent serie. De Rab Ascent serie maakt gebruik van verantwoord dons, en zijn van zeer goede kwaliteit. Regelmatig worden deze slaapzakken ook gebruikt voor Everest-beklimmers! Wat aangeeft dat ze echt goed de kou kunnen trotseren.

Daarnaast wordt de warme slaapzak voor hij in de verkoop gaat getest door de AMI (Association of Mountaineering Instructors). Daarnaast staat de RAB Ascent 1100 ook bekend om zijn duurzaamheid, deze winterslaapzak heeft een lange levensduur en is van hoge kwaliteit.

Materiaal vulling: Dons
Materiaal buitenstof: Polyamide
Doelgroep: Volwassenen
Afmetingen: 215 x 90 cm
Gewicht: 0,9 kg
Prijs: ± €350,-

✔️ Duurzaam
✔️ Geschikt voor temperaturen tot -18°C

✔️ Waterafstotend
✔️ Lichtgewicht
Niet geschikt voor veganisten


Big Agnes Dream Island

Big Agnes Dream Island

Bekijk deze slaapzak bij Vrijbuiter ›

In een koude winternacht toch willen knuffelen? Geen probleem met de Big Agnes Dream Island twee persoons winterslaapzak. Een twee persoons luchtbed, of twee eenpersoonsluchtbedden kunnen gemakkelijk in deze slaapzak bij elkaar gehouden worden.

Ook is het mogelijk om kussens in het kussen vak te doen. De deken van de slaapzak kan aan beide kanten dicht geritst, en ook geopend worden. De deken kan in het midden vast gemaakt worden om twee mummyslaapzakken ervan te maken. Ideale slaapzak voor een romantische winternacht!  

Materiaal vulling: Polyester
Materiaal buitenstof: Nylon
Doelgroep: Volwassenen
Afmetingen: 198 x 325 cm
Gewicht: 1,8 kg
Prijs: ± €270,-

✔️ 2 persoonsslaapzak
✔️ Rits aan twee kanten

✔️ Deken kan in het midden vast gemaakt worden
Niet geschikt voor kouder dan -9°C


Husky Extreme Anapurna winterslaapzak – grijs

Husky Extreme Anapurna winterslaapzak - grijs

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Husky heeft vanaf het begin originaliteit en vakmanschap in hun producten geschonken, zo ook in deze winterslaapzak. Hun ambitie is niet aan de massa verkopen, maar goede en unieke producten voor een groep outdoor enthousiastelingen.  

De Extreme Anapurna is een van de populairste mummyslaapzakken op de markt. Dit komt door het vakmanschap dat in dit product zit, hij bevat namelijk de beste materialen en is zorgvuldig samengesteld. Daarnaast is een veelgenoemde positieve eigenschap zijn lage prijs. Niet voor niets een populaire warme slaapzak!

Materiaal vulling: Polykatoen
Materiaal buitenstof: Nylon
Doelgroep: Volwassenen
Afmetingen: 220 x 85 cm
Gewicht: 2,3 kg
Prijs: ± €120,-

✔️ Anti slip banden
✔️ Compressie zak

✔️ Warme voeten zak
✔️ 4,1 uit 5 sterren van 125+ reviews


Husky Extreme Anapurna mummyslaapzak – roze

Husky Extreme Anapurna mummyslaapzak - roze

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Verschil met bovenstaande versie is dat deze slaapzak speciaal voor dames gemaakt is. Dit betekent dat hij is verkort, dus hij is ook gewoon geschikt voor korte mannen. Omdat hij verkort is zorgt dat er voor dat er minder warmte verloren gaat aan slaapzak dat niet gebruikt wordt. Voor maximaal comfort!

Geadverteerd wordt dat deze slaapzak -12°C aankan, maar zoals te lezen in de vele reviews ligt dat zonder thermoskleding eerder bij -6°C. Met thermoskleding wordt er in deze winterslaapzak zelfs gebruikt op de Kilimanjaro met -15°C. Verder zijn ze in de reviews erg over de Extreme Anapurna te spreken, een absolute topper!

Materiaal vulling: Polykatoen
Materiaal buitenstof: Nylon
Doelgroep: Volwassenen
Afmetingen: 200 x 80 cm
Gewicht: 2,3 kg
Prijs: ± €125,-

✔️ Geschikt voor korte volwassenen
✔️ Inclusief zakjes voor kostbaarheden

✔️ Warme voeten zak
✔️ Gezekerde rits


Husky mummyslaapzak Extreme Ember

Husky mummyslaapzak Extreme Ember

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Deze stijlvolle mummyslaapzak met schuine rits is dubbel laags geïsoleerd. Wat ervoor zorgt dat hij geschikt is om te gebruiken in de winter. Daarnaast is hij erg fijn om mee te nemen aangezien het een lichtgewicht is en hij over een compressiezak bezit.

Erin slapen is ook een plezier dankzij de soft nylon binnenzijde, terwijl de buitenkant juist met nylon is om water buiten te houden. Ook deze winterslaapzak van Husky bevat de handige anti slip banden, waardoor alles goed op zijn plek blijft.

Materiaal vulling: Kunstvezel
Materiaal buitenstof: Nylon
Doelgroep: Volwassenen
Afmetingen: 220 x 85 cm
Gewicht: 1,4 kg
Prijs: ± €150,-

✔️ Extreme temperatuur -14°C
✔️ Dubbellaags isolatietechniek

✔️ Watervast
✔️ Ook beschikbaar in long (230 cm) en short (200 cm) versie


Husky mummyslaapzak Extreme Ember

Husky mummyslaapzak Extreme Ember

Bekijk deze slaapzak bij bol.com ›

Wolf Camper is een Deens bedrijf uit 1992, met uitgebreid ontwerp en test programma in Scandinavië. Daar kan het redelijk koud zijn, dus ze weten wel waar goede slaapzakken aan moeten voldoen. Daarnaast houdt Wolf Camper de kosten laag doordat ze enkel producten via internet verkopen, en dat betekent dat jij de beste prijs krijgt!

Deze opvallende mummyslaapzak is een heerlijke donzen slaapzak. Door de dons isolering is hij uitermate geschikt als winterslaapzak. De comfort temperatuur van deze oranje warme slaapzak gaat wel tot -20°C. Daarom is deze slaapzak geschikt voor de herfst, winter en lente.

Materiaal vulling: Dons/Synthetisch
Materiaal buitenstof: Polyester
Doelgroep: Volwassenen
Afmetingen: 220 x 150 cm
Gewicht: 1,4 kg
Prijs: ± €280,-

✔️ Zachte binnenkant
✔️
Kan gewassen worden
✔️ 4,5 uit 5 sterren van 50+ beoordelingen
Niet waterdicht