De beste bellyboat om te vissen

Ben jij op zoek naar een bellyboat om grote vissen te vangen? Een bellyboat is handig omdat je gemakkelijk het water op kan, bovendien is hij makkelijker mee te nemen en op te bergen vergeleken met een boot. Ideaal op plekken waar veel vis zit maar waar je er vanaf de kant niet bij kan!

Wat zijn de voordelen van een bellyboat?

Veel vissers lijken het heel tof om met een bellyboat te gaan vissen. Dit is ook heel vet om te doen! Het grootste voordeel van een bellyboat vergeleken met een gewone boot is dat je redelijk weinig tijd kwijt ben.

Als je op de boot gaat vissen ben je al gauw 5 tot 6 uur meer kwijt dan met een bellyboat, van het inpakken van spullen, het traileren van de boot en het te water leggen van de boot. Met een bellyboat kan je binnen een half uurtje op het water zitten (of staan als het rustig water is).

In totaal, inclusief inpakken en uitpakken, ben je met een bellyboat zo in 2 uurtjes aan het vissen. ’s Avonds de spullen inladen in de auto. Je rijdt naar je stek toe. Binnen een half uurtje lig je op het water. Je kan lekker paar uurtjes weer vissen en je kan voor de middag weer thuis zijn. Dus het kost minder tijd, en je ligt heel mooi in de natuur op het water zonder herrie.

Vergeleken met aan de kant op een goede stek vissen is de bellyboat een stuk spannender. Zo heeft het dobberen wel iets uitdagends. Bovendien zit je dan nog steeds heerlijk in de natuur, zonder mensen die voorbij komen. Een bellyboat is enorm rustgevend en toch een spannende bezigheid zo op het water.

Waarin zit het verschil in prijs tussen bellyboats?

Bellyboats heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je ze met een motor, met peddels, in verschillende kleuren, inclusief verschillende accessoires. Een motor is handig om op je plek te blijven liggen, en om van plek naar plek te verplaatsen. Echter is een motor wel duurder dan peddels.

Daarnaast is een groot verschil in prijs vaak aan te duiden aan de dikte PVC, en aan (het ontbreken van) extra rubber bescherming aan de onderzijde van de bellyboat. Gemiddeld heeft een bellyboat 0,9 mm dik PCV, dit is ruim voldoende om te beschermen tegen kleine stootjes en voor een prima levensduur.

Wil je meer zekerheid, koop dan een bellyboat met dikker PVC. Zo zijn er ook bellyboats met 1,2 mm pvc in omloop. Deze geven extra stevigheid en stabiliteit. Ook zijn er bellyboats met extra rubber bescherming aan de onderzijde, voor als je hem aan de kant sleept op zand bijvoorbeeld.

Wat is een goede bellyboat?

Het belangrijkste bij een goede bellyboat is dat hij comfortabel is. Als je zit in een bellyboat moet je moet comfortabel zitten. Gelukkig is iedere boot is anders en is er voor iedereen een geschikte bellyboat. Bovendien kun je de bellyboat je eigen maken met allerlei verschillende accessoires.

Ondanks dat elke bellyboat anders is valt er wel veel over te zeggen aan de hand van de specificaties. Om het je makkelijk te maken heb ik een top 5 samengesteld van de beste bellyboats.

Deze lijst is tot stand gekomen na grondig onafhankelijk onderzoek (onderzoek van verschillende reviews van verschillende bronnen, YouTube recensies in meerdere talen, specificaties en prijs-kwaliteit verhouding).


Madcat Bellyboat | 170cm

Madcat Bellyboat | 170cm

Bekijk deze bellyboat bij Raven ›

Deze bellyboat is gemaakt van stevig 0,70-0,90PVC materiaal (verschilt per tube), deze is daarom extra stevig. Dit is zo stevig gemaakt omdat deze bellyboat ontworpen is om meervallen mee te vangen. Meervallen zijn sterkte vechtersvissen, dus een stabiliteit en stevigheid is echt nodig.

Dat deze bellyboat een absolute topper is is ook te zien aan het feit dat hij prettig in het water ligt. Deze duurzame boot gaat heel lang mee, en is gemaakt om de beste vissen naar binnen te halen, bijvoorbeeld met een MadCat bellyboat meervalhengel.

Lengte: 170 cm
Maximaal gewicht: 150 kg
Merk: Madcat
Prijs: € 499,-

✔️ Door lengte fijn tijdens de drill
✔️ Fijn in te delen
✔️ Hoge zitting
✔️ Veel positieve (Franse) YouTube reviews over te vinden


Seven Bass Design DEF Advance Bellyboat

Seven Bass Design DEF Advance Bellyboat

Bekijk deze bellyboat bij bol.com ›

Dit is een Amerikaans ontworpen bellyboat. Het grootste voordeel, en de reden hij zo comfortabel zit, is omdat het schuimrubberen zitvlak net even iets hoger ligt dan bij de concurrenten. Bovendien is het maximale draagvermogen van deze boot een fijne 136 kg.

De roeispanen zijn afneembaar, ideaal als je er over na denk in de toekomst toch een motor voor de bellyboat aan te schaffen. Achter de zitting is een ruimte gemaakt om een eventuele tas neer te zetten. Zo haal je het optimale uit de boot!

Lengte: 138 cm
Maximaal gewicht: 136 kg
Merk: Seven Bass
Prijs: € 299,-

✔️ Gemaakt van 1000 PVC canvas
✔️ Zeer wendbaar

✔️ Veel ringen om accessoires op te hangen
✔️ Verstelbare zitting
Geen tas meegeleverd


Waterside Belly Boat Camoura Float Pro

Waterside Belly Boat Camoura Float Pro

Bekijk deze bellyboat bij Raven ›

Deze gave bellyboat is van fijn PVC materiaal, en heeft een goede levensduur. Bovendien ligt deze vriend erg stabiel in het water, erg fijn als je een vis aan het binnenhalen bent. Deze stabiliteit komt mede door de twee stabilisatie vinnen onder de drijvers.

Naast stabiel is hij ook erg stevig met extra rubberen bescherming aan de onderzijde. Hij heeft een verhoogde opblaasbare zitting, zo kun je als een koning op het water zitten. Daarnaast heeft deze bellyboat ook genoeg opbergruimte dankzij het slimme waterdichte tassensysteem.

Lengte: 170 cm
Maximaal gewicht: 100 kg
Merk: Waterside
Prijs: € 499,-

✔️  Stabilisatievinnen
✔️ Verhoogde PVC stoel

✔️ Dubbele opblaasbare zitting
✔️ Inclusief peddels, pomp en nood lijm pakket


Float tube voor kunstaasvissen FLTB-5 blauw oranje XXL

Float tube voor kunstaasvissen FLTB-5 blauw oranje XXL

Bekijk deze bellyboat bij Decathlon ›

De Float Tube van de Decathlon is niet zozeer de beste bellyboat, maar wel een ideale om mee te beginnen. Deze bellyboat is minder duurzaam dan bovenstaande, maar wel een stuk betaalbaarder en staat daarom in deze lijst. Bovendien is hij verkrijgbaar in meerdere maten, ideaal voor de starter!

De bellyboat ligt wat diep, hierdoor is het ook lastig tegen de wind in te varen. Maar het voordeel is dat hij hierdoor stabiel in het water ligt. De grootste voordelen in de reviews zijn de stabiele ligging, prijs-kwaliteit verhouding en de eenvoud van het opzetten.

Lengte: 145 cm
Maximaal gewicht: 130 kg
Merk: Caperlan
Prijs: € 190,-

✔️ Ook beschikbaar in S en M versie
✔️ Handig mee te nemen

✔️ Veel opbergruimte
✔️ Stabiele ligging
✔️ 4,5 uit 5 sterren van 300+ reviews
Dikke tubes zorgen voor een donutgevoel


Tips:

Tip 1: Wees voorzichtig als je de bellyboat voor het eerst gebruikt. Probeer het op rustig water, leer de boot kennen voordat je op stromend water het probeert.

Tip 2: Een motor kun je ook later aanschaffen, als het gebruik van de boot je bevalt.

Tip 3: Maak met accessoires de bellyboat zo comfortabel en zo eigen mogelijk.

Tip 4: Wat heb je allemaal nodig? Denk bijvoorbeeld aan: peddels, flippers, waadpak, fishfinders, hengelsteun, plankje, (waterdichte) tassen, camera mount, hengels, en basis visspullen.