Top 5: De beste snoekhengel

Zoek jij een snoekhengel? Snoeken zijn heel het jaar actief, en zijn daarom populair om te vangen. Over het algemeen zijn goede snoekhengels stevig, maar flexibel. Dit wil zeggen dat ze krachtig zijn om deze roofvissen aan de haak te slaan. Maar dat de hengel ook goed om kan gaan met de trekkracht van de vis die probeert te ontsnappen tijdens het gevecht.

Welke hengel heb je nodig?

Je hebt een progressieve actiehengel nodig, die je ruggengraat geeft om het zware lood van het aas weg te werpen terwijl het tijdens het gevecht verzacht. Het zijn hengels die helemaal doorbuigen vanaf de hengeltop tot het uiteinde van de hengel, hoeveel ze moeten doorbuigen is afhankelijk waar je wilt vissen.

De beste kans om een snoek te vangen heb je met een spinhengel. Afhankelijk van waar je op snoeken vist moet je bepalen welke hengel je nodig hebt. Zo moet je langs de oever iets verder kunnen werpen dan als je op een bootje aan het vissen bent.

Test curve hengelsport vissen

Als je nog niet precies weet waar je een snoek wilt vangen is een hengel met een 1,6 kg test curve van 3,65m aanbevolen, ideaal voor het werpen van groter lood (85gram) en groter aas.

Bovendien is deze hengel ook ideaal voor het werpen op afstand of het vissen op afstand in het algemeen, hij heeft veel meer stabiliteit voor het werpen en is ideaal voor het vissen met veel lijn.

Doodaashengel

Een andere hengel waarbij je veel kans hebt om een snoek te vissen is een doodaashengel (wat overigens ook prima met een lange spinhengel kan). Het verschil tussen een doodaashengel en een spin hengel is dat een doodaashengel langer is dan 3 meter, en een spinhengel tussen 1,8 en 3 meter.

Doodaas vissen is de meest beoefende vorm van vissen. Je zit hier langs de kant of op een stilliggende boot met een dobber met dood aas aan de haak (levend aas is verboden), zoals een sardientje. In de herfst en de winter is met doodaas vissen erg effectief om (meter) snoekvissen te vangen.

De laatste techniek waarbij je veel kans hebt om snoeken te vangen is met de jerkbait techniek. Hier gebruik je een imitatieprooi om de roofvis mee te verleiden om toe te happen, en door deze steeds te laten bewegen (met een strakke lijn).

Dit is een spannende techniek omdat je hier zelf als visser actief mee bezig moet zijn, want als ze bijten moet je snel handelen! Jerkbait vissen kan, net zoals doodaasvissen, over het algemeen ook met een lange spinhengel. Zo is dus de top 5 snoekhengels opgesteld:


Fox Rage Predator Elite Boat | Doodaashengel | 10ft | 3lb

Fox Rage Predator Elite Boat | Doodaashengel | 10ft | 3lb Snoekhengel

Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Deze stevige snoekhengel is geschikt om flinke snoeken mee te vangen, met een werplengte van 3,05 meter kom je lekker ver. En het hoge werpgewicht (1,3 kg) geeft ook aan dat deze hengel voor de grote vissen bedoeld is.

Volgens de gebruikers voelt het handvat van foam en kurk erg fijn aan in de hand, ideaal voor een lange poos vissen. Bovendien zijn gebruikers erg tevreden met deze lichte carbon hengel, het is een luxe hengel met voldoende flexibiliteit en stabiliteit (8 geleidenogen).

Handdeel: Foam, kurk
Werplengte: 3,05 meter
Werpgewicht: 1,3 kg
Type hengel: Doodaashengel
Merk: Fox Rage
Prijs: € 120,-

✔️ Lichte maar lange hengel
✔️ Ligt fijn in de hand
✔️ 8 geleidenogen voor precisie
✔️ Gaat lang mee
✔️ Geschikt om te vissen van de oever en boot


Abu Garcia Svartzonker Combo H Spin | 7ft11 | 30-100g

Abu Garcia Svartzonker Combo H Spin | 7ft11 | 30-100g | Snoekhengels

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Deze snoekhengel is ideaal voor als je nog geen spinhengel in bezit hebt. Bijgeleverd is namelijk de Abu Garcia Revo X molen, wat de viservaring compleet maakt. De hengel is licht van gewicht, slechts 30 tons carbon. Het aanvoelen wanneer de vissen bijten is een eitje met deze mooie hengel.

De hengel is gemakkelijk te vervoeren, want de transportlengte is 125 centimeter. Met een inhaalsnelheid van 69 centimeter per slag haal je die snoeken zo binnen! Bovendien is het ontwerp van de hengel, in samenwerking met de Zweedse topvisser Cleas Svartzonker Claesson, efficiënt en ergonomisch voor een optimale viservaring.

Handdeel: EVA
Werplengte: 2,4 meter
Werpgewicht: 30-100 gram
Type hengel: Spinhengel
Merk: Abu Garcia
Prijs: € 160,-

✔️ Inclusief molen
✔️ Ook versie zonder molen verkrijgbaar
✔️ Van licht en opvallend materiaal
✔️ Duurzaam


DLT Fire Bull Roofvishengel | Snoekhengel | 2.70m | 20-50g

snoekhengel DLT Fire Bull Roofvishengel | 2.70m | 20-50g

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Deze lange spinhengel met rood en zwart is een praktische hengel die flexibel maar stevig is. Precies hetgeen wat je zoekt in een snoekhengel. Met 9 geleidenogen is de lijn ook goed gespannen, en voel je gemakkelijk of de vissen bijten.

De hengel is oorspronkelijk gemaakt om vanaf de oever te vissen naar snoek en baars, maar ook op een boot lukt dit met deze hengel. Hij heeft een handvat van schuim, wat het tot een comfortabele snoekhengel maakt om vast te houden.

Handdeel: Schuim
Werplengte: 2,75 meter
Werpgewicht: 25-50 gram
Type hengel: Spinhengel
Merk: DLT
Prijs: € 60,-

✔️ Goede kwaliteit
✔️ Stevige ruggengraat
✔️ 9 geleidenogen
✔️ Comfortabel handvat


Shimano Beastmaster FX Predator 270H | Spinhengel | 21-56g

Snoekvishengel | Shimano Beastmaster FX Predator 270H | Spinhengel | 21-56g

Bekijk deze vishengel bij bol.com › Bekijk deze vishengel bij Raven ›

Shimano is een bekende naam in de hengelsport, dit is niet voor niets. Het Japanse bedrijf dat sinds 1921 bestaat staat bekend om hengels van goede kwaliteit. Zo ook de Beastmaster FX Predator met 2,75 meter werplengte maar toch een lichtgewicht van 165 gram door carbon materiaal is hij uitermate geschikt als snoekhengel.

De kurken handgreep zorgt voor een goede grip en een fijn handgevoel, zelfs tijdens de koude seizoenen van het jaar. Wat een verbetering is ten opzichte van de oude Beastmaster serie. Het verbeterde handvat is gebaseerd op Shimano’s bekende en gewaardeerde XT60 en Nanotechnologie en is uitgerust met Fuji banden.

Handdeel: Kurk
Werplengte: 2,75 meter
Werpgewicht: 21-56 gram
Type hengel: Spinhengel
Merk: Shimano
Prijs: € 160,-

✔️ Goede grip
✔️ Al lang op de markt en beter ontwikkeld
✔️ Ook beschikbaar in andere lengtes (240cm & 210 cm)
✔️ 10 geleidenogen


Spinhengel Carpzoom Opius Force Top Spin

Snoekhengel | Spinhengel Carpzoom Opius Force Top Spin 2.40

Bekijk deze vishengel bij bol.com ›

Deze goedkope snoekhengel is een prima hengel om mee te beginnen snoekvissen. Het is een spinhengel van 2,4 meter, en heeft zes geleidenogen om de lijn goed te spannen. Het werpgewicht is wat lager dan bovenstaande hengels, maar voldoet om degelijke snoeken mee te vangen.

Zijn zachte prijs overtuigd de beginnende snoekvisser om het eens te gaan proberen, en ik geef je groot gelijk! De kwaliteit van deze snoekhengel is goed, de hengel staat strak en heeft een ruggengraat, zeker jerkbait vissen kan goed met deze hengel.

Handdeel: Kurk
Werplengte: 2,4 meter
Werpgewicht: 15-50 gram
Type hengel: Spinhengel
Merk: Carpzoom
Prijs: € 35,-

✔️ Voordelige koop
✔️ Lichte hengel van carbon
✔️ Voor poldervissen
Niet voor grote snoeken