Een goede feederhengel aanschaffen

Op zoek naar een goede feederhengel? Hier hebben we een meerdere goede feederhengels op een rij gezet.

Wat is een feederhengel?

Een feederhengel is een lange werphengel met een lengte van minimaal 3,6 meter. De lengte die je nodig hebt hangt af van de plek waar je gaat vissen. Sta je dicht bij het water dan gebruik je een kortere hengel en een langere als je ver van de kant staat.  Onder de 3,6 meter worden ze ook verkocht, maar dan noem je het een winckle picker.

Het verschil zit hem in de top van de hengel. Je vist namelijk niet met een dobber, maar ziet aan de top of je beet hebt. Hier heb je dus een gevoelige top voor nodig. De meeste feederhengels komen met verschillende toppen, voor verschillende omstandigheden.

Bij het feederen gebruik je onder het aas een voerkorf met lokvoer. Het lokvoer zal veel vis aantrekken wat het vissen met een feederhengel erg effectief maakt. Er zijn diverse kant-en-klare feedermixen te koop om mee te beginnen. Als je het werpgewicht gaat berekenen, let er dan op dat je niet alleen het gewicht van de voerkorf telt, maar ook het gewicht van het lokvoer.

Als je gaat vissen met gunstige weersomstandigheden kies je voor een lichte voerkorf en een lichte top. Staat er meer stroming en/of wind dan kies je voor een zwaardere voerkorf en een zwaardere top. Maar in principe wil je zo licht mogelijk vissen.

Dit zijn 5 goede feederhengels die je online kunt aanschaffen.

Shimano Beastmaster CX Commercial Feeder Hengel

Shimano Beastmaster CX Commercial Feeder Hengel

Bekijk de vishengel bij Raven › Bekijk de vishengel bij Kampeerwereld ›

Deze Shimano feederhengel is vaak verkocht. Het is een degelijke vishengel met een blank gemaakt van biofibre en HPC60. Hij beschikt over extra sterke Fuji geleideogen voor meer kracht en goede lijngeleiding. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Het handdeel heeft een andere kleur en is gemaakt van kurk met een EVA voorgrip. Je kunt met alle weersomstandigheden gaan vissen want je krijgt bij deze Shimano vishengel 3 tips. De hengel wordt geleverd in een opberghoes.

Soort hengel: Feederhengel
Materiaal: Carbon, HPC60 Biofibre
Handdeel: EVA, kurk
Werpgewicht: 90 gram
Merk: Shimano
Prijs: € 140,-

✔️ Verkrijgbaar in verschillende lengtes
✔️ Extra sterke Fuji geleideogen
✔️ Licht van gewicht
✔️ Geleverd in opberghoes


Cresta Blackthorne Feeder Hengel

Cresta Blackthorne Feeder Hengel

Bekijk de vishengel bij Raven › Bekijk de vishengel bij Kampeerwereld ›

Met deze Cresta feederhengel maak je ook een goede keuze. Hij is beschikbaar in lange formaten, maar ook als wickle picker met een formaat onder de 3,6 meter. De blank is gemaatk van Japans carbon en heeft een goede balans tussen gevoeligheid en kracht.

Het formaat, de positie, de ogen en het handvat zijn allemaal uitgekozen om bij te dragen aan het maximale werpvermogen van de hengel. Ook deze Cresta feederhengel komt met 3 toppen om op iedere situatie in te spelen.

Soort hengel: Feederhengel
Materiaal: Japans carbon
Handdeel: EVA, kurk
Werpgewicht: 100 gram
Merk: Cresta
Prijs: € 160,-

✔️ Verkrijgbaar in verschillende lengtes
✔️ Geschikt voor intensief gebruik
✔️ Blank gemaakt van Japans carbon

✔️ Ligt fijn in de hand


Mitchell Avocet Powerback Heavy Feeder Hengel

Mitchell Avocet Powerback Heavy Feeder Hengel

Bekijk de vishengel bij bol.com › Bekijk de vishengel bij Kampeerwereld ›

Mocht je meer op zoek zijn naar een goedkope feederhengel, is deze Mitchell Avocet Powerback hengel iets voor jou. Hij is gemaakt van lichte carbon met hoogwaardige LTS geleideogen. De handvaten zijn gemaakt van kurk.

Het is een goede allround feerder hengel voor het vissen op midden tot lange afstand. Hij is verkrijgbaar in de lengte 3,6 of 3,9 meter. Verder is hij voorzien modern ‘Fishing Generation’ ontwerp en komt hij net zoals de andere hengels met 3 verschillende tops.

Soort hengel: Feederhengel
Materiaal: 24T Carbon
Handdeel: Kurk
Werpgewicht: 80 – 180 gram
Merk: Mitchell
Prijs: € 60,-

✔️ Budgetvriendelijk
✔️ Verkrijgbaar in 3,6 of 3,9 meter
✔️
Gemaakt van 24T Carbon

Gaat iets minder lang mee


Daiwa N´ZON Z Feeder

Daiwa N´ZON Z Feeder

Bekijk de vishengel bij bol.com › Bekijk de vishengel bij Raven ›

Deze Daiwa feederhengel is zeer geschikt als je graag een feederhengel van hoogwaardige kwaliteit wilt aanschaffen. De Daiwa is in verschillende formaten te verkrijgen en relatief licht in gewicht. Inclusief 3 tips, V Joint en Anti tangle sea guides voor lange afstanden.

Hij is gemaakt van nanoplus carbon blank met x45-technologie. Deze hengel beschikt over een handvat van EVA met kurkinzet en aan de onderkant van de kolf een ergonomische afvlakking voor een betere hantering. Hij is ontworpen om overal te kunnen feederen.

Soort hengel: Feederhengel
Materiaal: Carbon
Handdeel: EVA, Kurk
Werpgewicht: 150 gram
Merk: Daiwa
Prijs: € 290,-

✔️ Van hoge kwaliteit
✔️ Verkrijgbaar in verschillende lengtes
✔️ Anti tangle Sea Guides
✔️ Van nanoplus carbon met x45-technologie


Rive R F6 Feeder

Rive R F6 Feeder

Bekijk de vishengel bij bol.com › Bekijk de vishengel bij Raven ›

Als laatste nog een goede feederhengel van het merk Rive. Hij voldoet aan de vele eisen van feeder vissers. Zo heeft hij een Fuji molenhouder, haak ring en een handvat van kurk met schuimrubber voor een goede grip tijdens het vissen.

Verder is hij voorzien van SIC geleideogen en verschillende tops. Qua lengte heb je genoeg keuze, hij is te koop in 7 verschillende formaten van 2,7 tot 4,3 meter. Hierdoor is deze Rive feederhengel overal te gebruiken.

Soort hengel: Feederhengel
Materiaal: Carbon, hout
Handdeel: Kurk
Werpgewicht: 15 – 30 gram
Merk: Rive
Prijs: € 190,-

✔️ Verkrijgbaar in 7 verschillende lengtes
✔️ Met Fuji molenhouder
✔️ Handvat van kurk met schuimrubber voor een goede grip