Op zoek naar een karperset?

Wil je leren karper vissen? Dan is een karperset misschien wel iets voor jou. Dit is een complete set met alles wat je nodig hebt om eens te gaan karper vissen. Ideaal voor de beginnende karper visser!

Een goede karperset bevat onder andere meerdere karperhengels, karpermolens en andere items (zoals een statief, draagtas etc.). Het is ook mogelijk om zelf deze items bij elkaar te zetten, echter ben je dan vaker duurder uit. Wel wordt vaak nog een extra karperhengel bijgekocht als je aan statisch vissen doet.

Als je geïnteresseerd bent in karper vissen moet je ook zeker het artikel over karperhengels lezen. In dit artikel wordt uitgelegd waaraan een goede karperhengel moet voldoen.

Er zijn eigenlijk maar een paar grote spelers die karpersets maken. Elke karperset van deze merken zal besproken worden en op basis van reviews, specificaties en prijs-kwaliteit verhouding is er een top 4 gemaakt.


#1 Mitchell GT Pro Complete Carp Set

Mitchell GT Pro Complete Carp Set | 3.30m

Bekijk deze vishengelset bij bol.com ›

De nummer een in deze lijst is de statische GT Pro karperset van Mitchell. Deze complete karperset bevat twee stevige hengels, twee fijne vrijloopmolens, beetmelders, hangers, rodpod, lijn en een fijne foedraal. Deze karperset geeft je alles wat je nodig hebt om te gaan vissen.

Deze karperset bestaat uit hoogwaardige kwaliteit, het zijn zeer goede hengels en goede molens. De rodpod is bij deze set ook echt een voordeel. Deze is namelijk erg makkelijk en handig in gebruik, je bent zo klaar om te gaan vissen. Met ook nog eens een fijne handgreep is dit echt een terechte nummer 1 van de karpersets.

Handdeel: Foam
Lengte hengel: 3,30 m
Type: Karperhengel
Merk: Mitchell
Testcurve: 2,5 lbs
Prijs: € 130,-

✔️ Complete set
✔️ Gemakkelijk rodpod
✔️ Hoogwaardige kwaliteit
✔️ Twee fijne hengels
✔️ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
✔️ De GT Pro hengel is ook los verkrijgbaar


#2 JRC Cocoon 2G Combo | 13ft | 3.50lb | Karperset

JRC Cocoon 2G Combo | 13ft | 3.50lb | Karperset

Bekijk deze vishengelset bij Raven ›

Hoewel de JRC karperset de minste onderdelen heeft, zijn deze wel van de hoogste kwaliteit. Zo bestaat deze kaperset uit een semi-parabolische allrounder karperhengel, een Avocast 700 Black edition molen en een waterdicht foedraal om hem op te bergen.

Qua gebruik is de JRC een erg fijne hengel, hij veert goed mee als je eventuele takken wilt ontwijken. De slingers werken ook erg aangenaam aan dankzij het one-touch systeem.  Doordat JRC voor een semi-parabolische hengel met een rubberen handvat heeft gekozen is deze breed inzetbaar.  Al met al, krijgt hij een waardige plek twee.

Handdeel: EVA, Rubber
Lengte hengel: 3,65 m
Type: Karperhengel
Merk: JRC
Testcurve: 3 lbs
Prijs: € 160,-

✔️ Semi-parabolische hengel
✔️ Ligt lekker in de hand
✔️ Gemaakt van hoge kwaliteit
✔️ Ook beschikbaar als 13 ft 3,5lbs
Geen extra’s zoals onderstaande FISH-XPRO heeft (beetmelders etc.)


#3 FISH-XPRO Carpset Pro Improve – Karperhengelset

FISH-XPRO Carpset Pro Improve Set - 3-Rod – Karperhengelset

Bekijk deze vishengelset bij bol.com › Bekijk deze vishengelset bij Raven ›

Deze FISH-XPRO karperset is helemaal compleet, en heb je er helemaal geen omkijken meer naar. In deze set zitten drie karperhengels, drie karpermolens met vrijloopsysteem en lijn, drie elektrische beetmelders inclusief batterij, drie swingers, drie achtersteunen, een rodpod en een handige opbergtas. Zo ben je na het aanschaffen van deze karperset klaar om te gaan vissen!

Het fijne aan deze karperset is dat de swingers erg gemakkelijk aan de lijn te bevestigen zijn, en ook soepel loskomen als je beet hebt. De hengels zijn stevig, en ideaal om statisch mee te vissen. Al met al is deze karperset van goede kwaliteit, en zijn er op alleen maar tevreden reviews te vinden.

Handdeel: Kunststof
Lengte hengel: 3,65 m
Type: Karperhengel
Merk: Fish-XPRO
Testcurve: NA
Prijs: € 125,-

✔️ Complete set
✔️ Stugge karperhengels
✔️ Ideaal voor een beginnend visser
✔️ Fijne swingers
✔️ Ook beschikbaar als karperset met twee hengels
Molen aan de lichte kant
Kwaliteit kan beter


#4 KARPERSET XTREM-5 360

KARPERSET XTREM-5 360

Bekijk deze vishengelset bij Decathlon ›

Deze Decathlon karperset is een favoriet tussen de beginnende karper vissers in Duitsland en Frankrijk. De kwaliteit is niet geweldig zo moet je tevreden zijn als deze hengels twee jaar meegaan. De hengels buigen erg mooi, en de molen werkt ook naar behoren. Al met al, gaat de dril met deze karperset erg fatsoenlijk.

De vele reviews geven vooral ook aan dat er goed mee gevist kan worden (bijvoorbeeld een schubkarper van 8,5kg & een spiegelkarper van 12kg). Een van de nadelen is alleen dat het handvat niet voldoet aan de verwachtingen, de grip kan beter. Alles bij elkaar genomen is dit een prima karperset van het Decathlon merk Caperlan.

Handdeel: EVA
Lengte hengel: 3,65 m
Type: Karperhengel
Merk: Caperlan
Testcurve: 3 lbs
Prijs: € 50,-

✔️ De set bevat een hengel en vrijloopmolen
✔️ Seaguide-geleideogen
✔️ 4,5 uit 350+ reviews
✔️ Goedkoop
Geen fijne grip
Lijn, rodpod, beetklikkers en foedraal apart bestellen