Leefnet gezocht? Check hier!

Zoek je een goed leefnet? Wil je eens op deze manier vissen, of is je vorige net stuk gegaan? Check hier de top 4 beste leefnetten.

Waarom zou je een leefnet aanschaffen?

Er zijn vier redenen om een leefnet aan te schaffen. Ten eerste, zodat je dezelfde vis niet nog een keer vangt. Ten tweede is een leefnet nuttig tijdens het wedstrijdvissen. Naast dat ook bij wedstrijdvissen je niet dezelfde vis wilt vangen, wordt er aan het einde van de dag gekeken hoeveel je hebt gevangen.  

Ten derde kan je een leefnet ook gebruiken om je gevangen vis even in te bewaren, zodat jij je fotocamera kan pakken om een stoere foto te maken. Ten vierde zodat je na het vissen de vissen weer vrij kunt laten, of indien je van plan bent ze op te eten om ervoor te zorgen dat de vis vers blijft.

Waar voldoet een goed leefnet aan?

Ten eerste moet het gemaakt zijn van een stof wat visvriendelijk is. Eigenlijk is tot dusverre alleen de stof Mesh zacht genoeg om de vissen niet te beschadigen. Verder is het ook het beste om de vissen kalm te houden, dit kan door een net te kopen met een donkere afwerking.

Check hier de top 4 beste leefnetten van dit moment:

Cresta easy dry leefnet

Cresta easy dry keepnet 360block 4mtr

Bekijk dit leefnet bij bol.com ›

Dit lange leefnet is van Cresta, een welbekend vismerk in de viswereld. Hij werkt erg goed en is gemakkelijk in gebruik. Daarnaast is het net van goed zacht materiaal, en slijtvast. Er is slim nagedacht over het ontwerp, zo heeft hij twee schroefdraden.

Zoals te zien in het filmpje met Luciën de Rade (wereldkampioen 2018-2019) werken de twee schroefdraden erg fijn om de perfecte visplek te creëren.

Dit is natuurlijk superbelangrijk bij het wedstrijdvissen, en daarom is dit Cresta leefnet aan te raden!

Merk: Cresta
Lengte: 4 meter
Diameter: 40 x 50 cm
Aantal ringen: 9
Prijs: € 70,-

✔️ Slim ontwerp met twee schroefdraden
✔️ Slijtvast materiaal
✔️ Hoge kwaliteit
✔️ Laatste twee ringen extra stevig
✔️ Droogt snel


Guru Keepnet

Guru Keepnet | Leefnet | 3.00m

Bekijk dit leefnet bij bol.com › Bekijk dit leefnet bij Raven ›

Ook dit leefnet is van de zachte stof mesh gemaakt zodat de vis geen beschadigingen oploopt. De ringen aan het net zijn van zink en zakken dus gemakkelijk naar de bodem. Zo blijft je net fijn rechtop in het water, ondanks eventuele stroming.

Daarnaast is de bovenste ring van het Guru leefnet lekker groot zodat je gemakkelijk met je schepnet de vis van het ene naar het andere water kan verplaatsen. De onderste drie ringen zijn smaller zodat je gemakkelijk de vissen uit het net kan krijgen om ze te wegen of vrij te laten.

Merk: Guru
Lengte: 3 meter
Diameter: verschilt
Aantal ringen: 7
Prijs: € 90,-

✔️ Combinatie van visvriendelijk en visser praktisch
✔️ Gaat meerdere visseizoenen mee
✔️ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
✔️ Slim ontwerp


JVS Carp Commercial Keepnet

JVS Carp Commercial Keepnet | Leefnet

Bekijk dit leefnet bij bol.com › Bekijk dit leefnet bij Raven ›

Dit JVS karper net is ideaal voor het vissen in commerciële wateren. Met dit net zorg je ervoor dat de vis gevangen wordt, maar niet beschadigd. Zo kun je na het vissen de vis weer zorgeloos verder laten zwemmen!

Bovendien wordt het net zelf ook niet makkelijk beschadigd dankzij de beschermende polycarbonaat ringen aan de buitenkant. Zo gaat het leefnet langer mee! Dit leefnet is niet voor niets een van de favorieten onder wedstrijdvissers.

Merk: JVS
Lengte: 3 meter
Diameter: 58 cm
Aantal ringen: 7
Prijs: € 70,-

✔️ Extra bescherming
✔️ Gebruik van mesh
✔️ Geschikt voor karper vissen
✔️ Ook beschikbaar in 2m  


Matrix River Leefnet | 4.00m

Matrix River Leefnet | 4.00m

Bekijk dit leefnet bij Raven ›

Een andere producent van goede leefnetten is Matrix. Ook deze netten zijn van goede mesh kwaliteit, zodat het visveilig is. Bovendien zijn hun netten voorzien van heavy duty polycarbonaat ringen, met andere woorden ze zijn zwaar genoeg om je net te laten zakken en stevig genoeg om je net te beschermen.

Matrix produceert twee soorten leefnetten, eentje is gespecialiseerd voor karpers. Deze heeft 8 vierkante ringen, en er is dus meer ruimte voor de karper om te zwemmen. De andere is speciaal voor de rivier ontworpen en bevat 11 vierkante ringen.

Merk: Matrix
Lengte: 4 meter
Diameter: 50 x 45 cm
Aantal ringen: 8
Prijs: € 83,-

✔️ Eenvoudig in gebruik
✔️ Fijne afmetingen van de ringen
✔️ Heavy duty polycarbonaat ringen
✔️ Ook beschikbaar als karper variant


Waar moet je op letten bij het kopen van een leefnet?

1) Zorg ervoor dat een leefnet voldoet aan de viseisen. (Bijvoorbeeld het gebruik van mesh visnetten zodat karper vinnen niet vast komen te zitten in het net).

2) Zorg dat je visnet niet overvol komt te zitten. (Dat wil ook zeggen, mix geen grote en kleine vissen).

3) Wanneer je het leefnet leeghaalt zorg er dan voor dat de vissen niet de hele lengte van het net hoeven te glijden. (Doe het voorzichtig!).