De beste elektrische koelbox kiezen

Op zoek naar een elektrische koelbox? Op deze pagina hebben we de beste elektrische koelboxen onder elkaar gezet.

De elektrische koelbox wordt ook wel eens de Peltier koelbox genoemd. Dit is namelijk de naam van de Franse natuurkundige die het systeem van deze koelbox heeft uitgevonden in 1834.

Hoe werkt een Peltier element?

In een Peltier element wordt de stroom omgezet in een temperatuur verschil.

De stroom wordt door twee verschillende metalen of halfgeleiders gestuurd en dit veroorzaakt een verplaatsing van de warmte.

De warmte in de koelbox wordt naar een element aan de buitenkant gestuurd waar deze warmte met een ventilator weer afgekoeld wordt. Dit is ook meteen de reden waarom een elektrische koelbox geluid maakt. De ventilator maakt een zoemend geluid.

Hoe goed een thermo-elektrische koelbox kan koelen ligt aan de omgevingstemperatuur.

Zorg dat je de koelbox dus zo veel mogelijk in de schaduw zet.

Als de koelbox net aan staat duurt het even voordat hij koud is, etenswaren en drinken kan je er dus het beste gekoeld in doen.

Naast verkoelen kan een thermo-elektrische koelbox ook verwarmen. Het verwarmen kan tot maximaal 65 graden meer dan de omgevingstemperatuur.

Dit zijn 7 elektrische koelboxen die we na research op verschillende websites als beste hebben geselecteerd. Zo hebben we gekeken naar de specificaties, reviews en de prijs-kwaliteitsverhouding.


Travellife TL32

Travellife TL32

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

De Travellife TL32 is veel verkocht en heeft bijna 300 reviews, waarvan veel positieve reviews. Hij is ideaal voor op de camping of een dagje uit. Je kan met deze koelbox 20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen, of verwarmen tot maximaal 65 graden erboven.

Hij heeft een inhoud van 32 liter, er passen zes 1,5 liter flessen rechtop in. Deze doe je er aan de bovenkant in, met de draagbeugel kan je de deksel geopend vastzetten zodat je makkelijk kunt in of uitladen. Hij is aan te sluiten op 12V en 230V en heeft twee stekkers die je in de deksel opbergt. Hij heeft een A++ label omdat hij een ECO-stand heeft waarbij hij 1,5A stroom bespaart.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 44 x 32 x 45 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 4,6 kg
Inhoud: 32 L
Prijs: € 80,-

✔️ Relatief stil op ECO-stand
✔️ Beschikbaar in 25L, 32L en 40 L

✔️ Veel verkocht


Dometic TropiCool TC 21 – Elektrisch

Dometic TropiCool TC 21 – Elektrisch

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Deze elektrische koelbox heeft een 12 volt autolader en een 230 volt stekker. Hij kan koelen tot maximaal 27 graden onder de omgevingstemperatuur en tot maximaal 65 graden erboven verwarmen. Als hij op de auto accu is aangesloten voorkomt hij dat deze te ver ontladen raakt. Ook beschikt hij over een beveiliging tegen ompolen voor DC- en AC-aansluitingen.

 Hij is veelzijdig, energiebesparend en werkt ook in een gekantelde positie. Je bedient deze koelbox met de softtouch bedieningspaneel. Er passen 6 flessen van 1,5 liter in 15 blikjes van 0,33 liter. De deksel kan er helemaal van af zodat je hem makkelijk kunt schoonmaken. Enig nadeel van deze koelbox is dat hij wat zwaar is.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 42 x 30 x 45 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 7 kg
Inhoud: 21 L
Prijs: € 270,-

✔️ Softtouch bedieningspaneel
✔️ Afneembare deksel

✔️ Bewaart voorkeursinstellingen
Zwaar


Tristar KB-7532 Thermo-elektrische Koelbox

Tristar KB-7532 Thermo-elektrische Koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Expert ›

De Tristar KB-7532 is handig in gebruik. Je neemt hem zo mee naar de camping om drankjes en etenswaren te koelen of juist te verwarmen. Hij koelt tot 21 graden onder en 65 graden boven de omgevingstemperatuur. Als je er wat koelingselementen in doet kan je hem volgens de reviews ook prima als passieve koelbox gebruiken. Zo blijft hij, ook als hij niet aan staat, lang koel.

Als je deze thermo-elektrische koelbox op de hoogste stand aan zet is hij binnen 2 uur gekoeld op 8 graden, dit met een omgevingstemperatuur van 29 graden. Verder beschikt hij over een A++ label, twee snoeren, snoeropbergsysteem, afneembaar deksel met vergrendeling en een gewicht van 5,6 kg.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 44 x 32 x 45 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 5,6 kg
Inhoud: 26 L
Prijs: € 80,-

✔️ Meer dan 150 reviews
✔️ Afneembare deksel

✔️ Relatief stil op ECO-stand


Dometic SC30B

Dometic SC30B

Bekijk deze koelbox bij Bever › Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Op zoek naar een ECO vriendelijke koelbox? Dan is deze een goede optie voor jou. Hij is namelijk 100% gemaakt van recyclebaar biocomposietmateriaal. Met zijn 29 liter inhoud is hij geschikt voor bijvoorbeeld 2 flessen van 2 liter, 2 flessen van 1 liter en 6 blikjes drinken.

Hij kan tot 18 graden koelen en tot 65 graden verwarmen. De elektrische koelbox heeft een mooie kleur, een draagbeugel die ook dient als ondersteuning en vergrendeling van de deksel, twee stekkers en een draaiknop waar je hem mee bedient. Hij beschikt ook over een usb-poort waar je kleine apparaten mee kan opladen.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 40 x 30 x 44 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 4,3 kg
Inhoud: 29 L
Prijs: € 130,-

✔️ Geschikt voor flessen van 2 liter
✔️ USB-poort om kleine apparaten op te laden

✔️ Gemaakt van 100% recyclebaar materiaal


Campingaz Powerbox 8824956

Campingaz Powerbox 8824956 koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Bever ›

Ook deze Campingaz koelbox heeft een A++ label en is dus energiezuinig. Als je gaat kamperen neem je hem zo mee dankzij de stevige handgreep en omdat hij relatief licht is. Hij is geschikt voor 5 1,5 liter flessen of 10 blikjes van 0,33 liter.

Je kan hem opladen in de auto of op 230V. De ingebouwde accuspanningsbeveiliging voorkomt dat je tijdens een auto pauze de accu leeg trekt. Wil je hem gebruiken op 230V? Dan hem je wel een omvormer nodig, deze wordt niet meegeleverd. Volgens sommige reviews maakt hij te veel lawaai.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 32 x 41 x 47 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 3,9 kg
Inhoud: 28 L
Prijs: € 90,-

✔️ Fraai design
✔️ Relatief licht

✔️ Beschikbaar in 24L, 28L en 36 L
Omvormer nodig voor 230V


Mobicool MV30

Mobicool MV30

Bekijk deze koelbox bij bol.com › Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Met een inhoud van 30 liter neem je zo 20 blikjes mee of een paar flessen. Je kunt in deze koelbox zelfs 3 flessen van 2 liter kwijt. Hij heeft twee stekkers, een voor in de auto en de ander voor aan het stopcontact. De stekkers bewaar je in de opbervakjes die in de deksel zitten.

Hij kan koelen tot maximaal 17 graden onder de omgevingstemperatuur. De handgreep waar je hem mee kan tillen sluit of stabiliseert ook meteen de deksel. Deze elektrische koelbox van 30 liter is energiezuinig en beschikt over een A++ label. Met zijn 4,3 kg is hij voor een koelbox van 30 liter relatief licht.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 40 x 30 x 44 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 4,3 kg
Inhoud: 30 L
Prijs: € 95,-

✔️ Geschikt voor flessen van 2 liter
✔️ Relatief licht

✔️ Beschikbaar in 26L, 30L en 40 L
Koelt maximaal 17 graden


Outwell ECOlux Elektrische Koelbox

Outwell ECOlux Elektrische Koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

Met deze koelbox ga je echt in stijl kamperen. Zo heeft hij een frisse witte kleur en deksel die gemaakt is van roestvrij stalen en bamboe. De deksel kan je ook voor de helft open doen, je kan er dus twee vakken van maken. Als je er grote spullen in wilt bewaren kan je de scheiding ook gewoon weghalen.

Er past maar liefst 35 liter in deze koelbox. Hierdoor is hij ook een stukje zwaarder en weegt hij 9,3 kg. Deze mooie koelbox op stroom heeft voor zowel de auto als het stopcontact met 230V een stekker. Mobiel leeg? Geen probleem, hij kan hem voor je opladen met zijn usb-poort. Ook beschikt hij over een led lampje die aan gaat als je de koelbox opent.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 43 x 32 x 52 cm
Aansluiting: 230V + 12V
Gewicht: 8,3 kg
Inhoud: 35 L
Prijs: € 190,-

✔️ Geschikt voor flessen van 2 liter
✔️ USB-poort om kleine apparaten op te laden

✔️ Mooi design
Zwaar


bron foto peltier element:
https://www.sciencespace.nl/technologie/artikelen/2880/peltier-elementen