Een goede draagbaar toilet aanschaffen

Een draagbare toilet kan een uitkomst bieden tijdens het kamperen. Zo hoef je niet de tent uit de kou in om naar het sanitair gebouw te lopen of als je een kleine hebt die nog niet helemaal zindelijk is.

Wat is een draagbaar toilet?

Een draagbare toilet is een luxere variant van de toiletemmer, maar eigenlijk zit er nog wel een emmer in. Het voordeel aan een draagbaar toilet is de wc bril waardoor je er gewoon op kan zitten, en niet hoeft te squaten. Bij een toiletemmer kan je hem nog wel eens omstoten, met een draagbare toilet gebeurt dit zelden.

Hoe gebruik je een draagbaar toilet?

Eigenlijk is een draagbaar toilet een emmer met daaromheen een normaal toilet. Zo heeft hij een toiletdeksel, wc bril en een wc-rolhouder. Onder de wc-bril zit de emmer. De emmer zelf heeft ook een deksel, die je na gebruik van de toilet er elke keer weer op doet. Deze deksel zorgt ervoor dat geuren minder verspreid worden, alleen de toiletdeksel dichtdoen is niet genoeg.

Hoe leeg je een draagbaar toilet?

Onder de wc-bril die je omhoog kan klappen zit de emmer. De emmer heeft een hengsel waardoor je hem er gemakkelijk uit haalt. De emmer leeg je in de wc of stortplaats voor toiletafval op de camping. Doe er voor gebruik altijd een laagje water in, hierdoor is de wc een stuk makkelijker te reinigen.

Dit zijn drie goede draagbare toiletten die gebruik maken van een emmer. Ze zijn alle drie goede keuzes.

Bo-Camp Draagbaar camping toilet

Bo-Camp Draagbaar camping toilet

Bekijk deze toilet bij bol.com › Bekijk deze toilet bij Bever ›

Deze Bo-Camp draagbare toilet is waarschijnlijk de meest verkochte van alle drie. Hij heeft de meeste reviews en deze zijn vooral positief. Naast het kamperen kan hij ook goed van pas komen als je geen toilet op de eerste verdieping hebt, en die wel af en toe nodig is.

Hij heeft een grijze kleur en is gemaakt van kunststof. Hij heeft een zitting van 33 centimeter hoog en een breedte van 48 centimeter. Deze campingtoilet weegt 2,8 kg en de emmer heeft een inhoud van 7 liter. Aan de linkerzijkant kan de toiletrolhouder gemonteerd worden. De emmer is helemaal zwart en heeft uiteraard  een hengsel.

Zithoogte: 33 cm
Inhoud: 7 liter
Materiaal: Kunststof
Gewicht: 2,8 kg
Toiletrolhouder: Ja
Prijs: ± € 40,-

✔️ Geschikt voor 7 liter
✔️ Gemakkelijk te wassen
✔️ Zithoogte van 33 centimeter

✔️ Vaak verkocht


Proplus Draagbaar Toilet 7 Liter

Proplus Draagbaar Toilet 7 Liter

Bekijk deze toilet bij bol.com ›

Dan hebben we ook nog de Proplus toilet, die eigenlijk best veel op de Bo-camp lijkt. Hij is grijs en ook gemaakt van kunststof. Aan de linkerkant zit een toiletrolhouder en de emmer is makkelijk uitneembaar dankzij het hengsel.

Ook deze heeft een zithoogte van 33 centimeter. Dit is niet al te hoog, hierdoor kunnen ook kinderen er gebruik van maken. Zijn breedte is 48 centimeter en de lengte 40 centimeter. Mocht je geen optie hebben om de emmer te legen onderweg kan je er ook een vuilniszak omheen doen zodat je deze kan dichtknopen en weggooien. Om vieze geuren tegen te gaan kan je er van te voren wat kattenbakvulling in doen.

Zithoogte: 33 cm
Inhoud: 7 liter
Materiaal: Kunststof
Gewicht: 3 kg
Toiletrolhouder: Ja
Prijs: ± € 45,-

✔️ Geschikt voor 7 liter
✔️ Gemakkelijk te wassen
✔️ Zithoogte van 33 centimeter


Kampa Khazi toilet 5L

Kampa Khazi toilet 5L

Bekijk deze toilet bij bol.com › Bekijk deze toilet bij Kampeerwereld ›

Als laatste deze Khampa Khazi draagbaar toilet. Ook deze heeft een grijze kleur en komt met een toiletrolhouder. Hij weegt iets lichter dan de andere twee, namelijk 2,2 kg. Wel heeft hij iets andere afmetingen. Zo is hij 35 centimeter hoog en 45 centimeter breed.

Hij heeft een iets kleinere inhoud van 5 liter. Ben je van plan deze campingtoilet naast je tent of caravan te zetten? Dan is het wel zo fijn om er een tent omheen te hebben. Deze Khampa Khazi toilet wordt ook verkocht in combinatie met een toilettent/omkleedtent.

Zithoogte: 35 cm
Inhoud: 5 liter
Materiaal: Kunststof
Gewicht: 2,2 kg
Toiletrolhouder: Ja
Prijs: ± € 40,-

✔️ Geschikt voor 5 liter
✔️ Gemakkelijk te wassen
✔️ Zithoogte van 35 centimeter

✔️ Ook in combinatie met toilettent

Ben je toch meer op zoek naar een toiletemmer of porta potti? Een toilet emmer is nog simpeler en kleiner. Een porta potti is juist luxer. Een porta potti kan doorspoelen, heeft een aparte afvaltank en is te gebruiken met (biologische) chemische middelen.