Een kleine koelbox kopen – Top 7

Een kleine koelbox is ideaal om mee te nemen als je gaat picknicken of een dagje uit gaat. ’s Ochtends doe je het eten en drinken er koud in en aan het einde van de middag is alles nog steeds lekker koel.

Sommige van deze kleine koelboxen kunnen aangesloten worden op de accu van de auto en andere zijn helemaal passief met koelingselementen en/of isolatie.

We hebben de 7 beste kleine koelboxen op een rij gezet, zodat de keuze voor jou makkelijker wordt. Bij het zoeken hebben we gekeken naar specificaties, reviews en de prijs-kwaliteitsverhouding van de koelboxen.


Curver Koelbox

Curver Koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Bever ›

Deze Curver is praktisch en ziet er leuk uit. Het is een populaire koelbox die al veel verkocht is. Hij heeft niet voor niks al meer dan 400(!) reviews bij bol.com. Hij is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en 3 verschillende maten, namelijk 10, 20 of 32 liter.

In de ze kleine van 10 liter kan je bijvoorbeeld kleine flessen of blikjes en etenswaren in kwijt. Het is een passieve koelbox die gebruik maakt van isolatie. In de ochtend doe je de etenswaren er voor gekoeld in en aan het eind van de middag zijn ze nog lekker koud, volgens de reviews. Je kan er ook koelelementen in doen waardoor de koelbox nog langer koud blijft.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 43 x 24 x 27 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1,1 kg
Inhoud: 10 L
Prijs: € 22,-

✔️ Beschikbaar in 4 kleuren
✔️ Beschikbaar in 3 formaten

✔️ Leuk druppel reliëf design
✔️ 4,5 uit 5 sterren van 400+ reviews
Dunne buitenwanden


Campingaz Icetime Koelbox

Campingaz Koelbox Icetime

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Vrijbuiter ›

Op zoek naar een blauwe kleine koelbox? Deze Campingaz koelbox heeft plek voor 13 liter inhoud en is ideaal bij een dagje strand of bij het vissen. Hij is relatief licht waardoor je hem makkelijk meeneemt. Hij heeft een handvat en een deksel die er helemaal af kan. Als je de deksel omdraait heb je een klein tafeltje waar wat spullen op kunnen liggen.

Door zijn afmetingen is hij ook geschikt voor flessen van 1,5 liter. Erg handig! Hij maakt gebruik van zeer efficiënte isolatie door schuimisolatie. Hierdoor worden je spullen tot wel 17 uur koel gehouden. De reviews zijn erg te spreken over deze koelbox, hij wordt beschreven als degelijk product die doet wat hij moet doen.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 30 x 18 x 38 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1,9 kg
Inhoud: 13 L
Prijs: € 25,-

✔️ Handig als tafeltje te gebruiken
✔️ Kan 17 uur koel houden

✔️ Typisch Campingaz blauw
Sticker bovenop moeilijk eraf te krijgen


Bo-Camp – Arctic – koelbox 12 Liter

Bo-Camp - Arctic – koelbox 12 Liter

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Bever ›

Dankzij zijn langwerpig ontwerp past deze koelbox precies in de fietstas of tussen de achter en voorbank in de auto. Het is een simpele, compacte koelbox met een handvat dat zorgt voor afsluiting van de koelbox. Deze is passief, maar hij is ook in een variant te verkrijgen die aangesloten kan worden op de accu van de auto.

Het is een kleine koelbox met een inhoud van 12 liter. Als je toch besluit voor een groter formaat te gaan kan dat, want hij is ook in 24 of 32 liter te koop. In de reviews lees je hoe tevreden ze zijn met deze Bo-camp koelbox. Zo is er iemand die deze koelbox na 8 jaar weer opnieuw heeft aangeschaft.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 39 x 15 x 35 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1 kg
Inhoud: 12 L
Prijs: € 22,-

✔️ Verkrijgbaar in verschillende maten
✔️ Melkpakken kunnen rechtop staan

✔️ 4,5 uit 5 sterren van 125+ beoordelingen
Handvat buigt door en is zwak


Mobicool MT08

Mobicool MT08

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Deze Mobicool heeft een klein formaat waar 8 liter in past. In de koelbox kan je flesjes van 0,75 rechtop zetten. Wil je wat drinken? Aan de voorkant heeft hij twee bekerhouders waar je je koffie of flesje water in kan zetten.

Je neemt hem dankzij de schouderband zo mee. Hij is compact en neemt weinig ruimte in beslag. Hij heeft enkel een 12V aansluiting en kan dus niet in de vrachtwagen gebruikt worden. Je kan hem in de auto vast maken met de veiligheidsgordel zodat hij geen kant op kan.

Koeltechniek: Thermo elektrisch
Afmetingen: 44 x 20 x 30 cm
Aansluiting: 12V
Gewicht: 3,1 kg
Inhoud: 8 L
Prijs: € 65,-

✔️ Compact formaat
✔️ Twee bekerhouders aan voorkant

✔️ 12V aansluiting
Klepje valt open als hij schuin staat


Playmate The Boss (13 liter) kleine koelbox

Playmate The Boss (13 liter) kleine koelbox

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›

In de Playmate past 13 liter inhoud, dit is voldoende voor de lunch, snacks en wat drankjes. Hij werkt passief en blijft lekker lang koel dankzij de 3-dubbele isolatie. Ook al is hij licht van gewicht, hij heeft een stevig design die zeer geschikt is voor dagelijks en intensief gebruik.

Hij ziet er niet uit als een saaie koelbox maar heeft een stoer design. Hierdoor is hij zeer populair in de bouw- en installatiesector. Je opent deze kleine koelbox door op de hoge drukknop in de deksel te drukken, de deksel kan twee kanten opendraaien. Deze van 13 liter te groot? Hij is ook nog verkrijgbaar in 6,6 of 3,8 liter.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 37 x 28 x 35 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1,7 kg
Inhoud: 13 L
Prijs: € 40,-

✔️ Stoer design
✔️ Deksel is naar twee kanten te openen

✔️ Ook beschikbaar in 6,6 of 3,8 liter formaat


Eda Koelbox – Iceberg – 20 Liter

Eda Koelbox - Iceberg - 20 Liter

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Bever ›

De Eda koelbox heeft een sterk isolerend vermogen. Hierdoor blijven je drankjes en etenswaren lekker lang koel. Om een idee te geven wat erin kan, dit is bijvoorbeeld een broodtrommel en 3 flessen van 1,5 liter. Of 4 flessen van 1,5 liter en koelelementen waardoor het drinken nog langer koel blijft. Een kleiner formaat van 8 liter is ook mogelijk.

Hij is al vaak verkocht en heeft positieve reviews. Naast grijs met groen handvat kan je hem ook in het blauw met wit handvat kopen. Dankzij het lichte gewicht neem je hem eenvoudig mee in de auto voor een dagje uit of gewoon naar het werk.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 39 x 24 x 39 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 1,8 kg
Inhoud: 20 L
Prijs: € 25,-

✔️ Relatief licht van gewicht
✔️ Beschikbaar in twee kleuren

✔️ Ook beschikbaar in 8 liter formaat


Dometic WCI13

Dometic WCI13

Bekijk deze koelbox bij bol.com ›Bekijk deze koelbox bij Coolblue ›

Als laatste nog een goede Dometic koelbox in het grijs. Hij heeft sterke foam isolatie en een lage warmteopname, wat hem een goede reisgenoot maakt. Je kan hem makkelijk mee nemen dankzij de bijgeleverde schouderriem. In de koelbox past 13 liter aan spullen, dit zijn ongeveer 6 blikjes van 0,33 liter.

Aan de onderkant van deze kleine koelbox zit antislip polyethyleen zodat hij meer stabiliteit heeft. De deksel doe je met het elastieken kliksysteem dicht. Naast 13 liter kan je hem ook kopen in de formaten 22 liter, 33 liter, 43 liter en 56 liter.

Koeltechniek: Passief
Afmetingen: 39 x 24 x 30 cm
Aansluiting: –
Gewicht: 2,8 kg
Inhoud: 13 L
Prijs: € 90,-

✔️ Met schouderriem
✔️ Sterke foam isolatie

✔️ Ook beschikbaar in andere formaten