De beste karpermolens

Zoek jij een goede karpermolen? Check dan de top 5. De top 5 karpermolens is gebaseerd op specificaties, gebruikerservaringen en prijs-kwaliteitverhouding.

Als je van plan bent om te gaan karpervissen is het belangrijk om goede materialen te gebruiken. Karpers kunnen namelijk flinke vissen zijn met een heftige dril. Je wilt niet dat tijdens het vechten de hengel, of molen breekt.

Natuurlijk is een goede karperhengel belangrijk bij het vissen. Maar misschien nog wel belangrijker is de karpermolen. Deze is je vriend bij het binnenhalen van de vis. Om het je makkelijker te maken hebben we de beste karpermolens op een rijtje gezet.


Shimano Baitrunner ST 10000 RB

Baitrunner ST 10000RB

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

De eerste in deze lijst is een Shimano Baitrunner. Shimano Baitrunners zijn al jaren populair en niet voor niets. Het zijn erg fijne molens, zo ook de Shimano Baitrunner ST. De molens zijn zo populair omdat ze technisch goed in elkaar zitten en ook nog eens erg betaalbaar blijven.

Zo is deze karpermolen voorzien van een duurzaam XT-7 molenhuis en rotor. Bovendien haal je soepel vissen binnen dankzij de uitgebalanceerde dubbele slinger in combinatie met een duurzame rollager en 4 RVS kogellagers. Vissen met deze molen voelt stabiel en krachtig. Kortom, echt een topper.

Lagers: 4+1
Soort: Baitrunner
Merk: Shimano
Ratio: 4.6:1
Slinger: Dubbel
Prijs: ± € 75,-

✔️ Ontworpen als instapmodel baitrunner
✔️ Werpt soepel weg
✔️ Stevige kwaliteit
✔️ Fijn in gebruik
✔️ 4,6 uit 5 sterren van 300+ reviews
✔️ Beschikbaar als 6000, 8000 & 10000


Daiwa molen Windcast | Karpermolen

Daiwa Windcast Karpermolen

Bekijk deze molen bij Raven ›

Deze Daiwa Windcast is ook uitermate geschikt voor het karpervissen. Het is een fijne vrijloopmolen met een grote spoel. Zo heeft hij wel 300 meter lijncapaciteit (0.35mm). Dit is ideaal als je op grote wateren wilt gaan vissen, zoals rivieren en meren.

Bovendien is hij uitgerust met Daiwa’s Bite en Run technologie. Zo kan de karper nog even zwemmen voordat je hem binnenhaalt. En het binnenhalen gaat met een gemak via de hoge inhaalsnelheid (overbrenging van 4:61). Oftewel een ideale karpermolen voor een fanatieke karpervisser!

Lagers: 1
Soort: Vrijloopmolen
Merk: Daiwa
Ratio: 4:6:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 190,-

✔️ Robuust
✔️ Gemaakt van aluminium
✔️ Fijne greep
✔️ Grote spoel met veel lijncapaciteit
✔️ Geschikt voor karpervissen


Shimano Ultegra Spod XTD – Karpermolen

Shimano Ultegra Spod XTD - Karpermolen

Bekijk deze molen bij bol.com ›

Naast bovenstaande Daiwa heeft ook deze Shimano een grote lijncapaciteit (390m/0.30mm). Ideaal voor de enthousiaste karpervisser die wilt spodden of markerfloaten. Deze karpermolen is echter uitgerust met Shimano technologie, zo bevat hij vijf kogellagers, drie lijnclips en heeft hij een hoge inhaalsnelheid (ratio 5:2:1).

Daarnaast is UltSpod XTD uitgerust met Aerowrap II en Super Slow 5 Oscillation. Hierdoor zal je lijn niet in de war raken, en kan deze molen tegen een stootje. Met andere woorden deze molen is een fijne vriend om te hebben en zal je niet in de steek laten.

Lagers: 4+1
Soort: Big Pit
Merk: Shimano
Ratio: 5.2:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 165,-

✔️ Strakke zwarte vormgeving
✔️ Extra veel lijncapaciteit
✔️ Uitgerust met vijf lagers
✔️ Gaat lang mee


Mitchell Full Runner MX8 | 5000 | Vrijloopmolen

Mitchell Full Runner MX8 | 5000 | Vrijloopmolen

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

De Mitchell Full Runner MX8 is de opvolger van de populaire en veel verkochte Mitchell MX6. Deze molens zijn zo populair omdat ze een uitstekende prijs-kwaliteit garantie hebben. Zo is het vissen met een Mitchell molen erg fijn, en dat positieve gevoel wordt erkent tijdens de dril.

De molen heeft namelijk en fijne overbrenging van 4:3:1 en daarboven op heeft deze 7+1 lagers. Hierdoor gaat het werpen en binnenhalen erg soepel. In tegenstelling tot bovenstaande molens is deze molen niet gemaakt van aluminium maar van sterk polymeer kunststof.

Lagers: 7+1
Soort: Vrijloopmolen
Merk: Mitchell
Ratio: 5.2:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 110,-

✔️ Ontworpen voor karpervissen
✔️ Comfortabele softknop
✔️ Sterke RVS kogellagers
✔️ Gemaakt van kunststof tegen roest
✔️ Goede prestaties tijdens de drill


Daiwa 18 Emblem EM 25QD

Daiwa 18 Emblem EM 25QD

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Deze kleine maar zeer stijve molen is de Daiwa Emblem EM. Deze molen onderscheidt zich van de rest in de lijst dankzij de sterke inhaalkracht. Hij is namelijk onder andere uitgerust met Zaion, Quick Drag, Digigear II en Twistbuster II. Deze functies zorgen voor een vlotte dril en hiermee haal je de karper sowieso wel binnen.

Bovendien is deze molen uitzonderlijk omdat hij zeer goede specificaties bezit terwijl de molen licht blijft. Zo is deze molen slechts 445 gram. Bovendien is de spoel slechts 25 mm hoog. Hierdoor valt deze molen positief op tussen de andere Big Pit molens.

Lagers: 6
Soort: Big Pit
Merk: Daiwa
Ratio: 4:7:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 380,-

✔️ Populair onder de karpervissers
✔️ Betrouwbare molen
✔️ Duurzame kwaliteit
✔️ Laat je niet in de steek tijdens zware vechtpartijen
➖ Aanschafprijs


X2 Black HQ10000 | Big Pit molen

X2 Black HQ10000 | Big Pit molen

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

De laatste in deze lijst is de X2 Black HQ. Deze karpermolen is een huismerk gemaakt door Raven. Hij sluit deze top af omdat hij is uitgerust met goede specificaties. Zo bezit hij 9+1 RVS kogellagers. Dit is redelijk wat en zorgt voor een gesmeerde loop.

Bovendien heeft hij een gewicht van 580 gram. De molen is gemaakt van RVS en heeft een strakke zwarte vormgeving. Helaas heeft hij slechts 190m lijncapacaiteit (0.30mm), maar dit is meer dan genoeg voor de beginnende karpervisser.

Lagers: 9+1
Soort: Big Pit
Merk: X2
Ratio: 4:67:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 90,-

✔️ Voor de beginnende visser
✔️ Geschikt voor kapervissen
✔️ Aangenaam EVA handvat
✔️ Uitermate geschikt voor gevlochten lijnen
Andere Big Pits in dezelfde klasse hebben meer lijncapaciteit