Top 6: Daiwa molens

Is een Daiwa molen iets voor jou? Check hier de top 6 om uit te vinden welke molen het beste bij jou past. Over het algemeen zijn Daiwa molens een combinatie van goede materialen, slimme techniek, tegen een betaalbare prijs.

Daarom hebben wij voor jou een selectie Daiwa molens uitgezocht. Deze selectie is voor zowel de ervaren visser als de beginnende visser.

Belangrijk is wel dat het verschil in prijs wordt bepaald door de kwaliteit van de materialen. En betere kwaliteit van het materiaal staat gelijk aan een langere levensduur.

Welke kiezen Daiwa of Shimano?

Tussen vissers bestaat enige discussie welke betere en fijnere molens fabriceert: Daiwa of Shimano. Rond 1980/1990 was Daiwa ver uit de populairste, echter heeft sinds 2000 Shimano een inhaalslag gemaakt. Sindsdien doet Daiwa hard haar best om continue door te ontwikkelen en heeft hedendaags een aantal goede vismolens.

De meeste Daiwa vismolens zijn van goede duurzame kwaliteit, ze zijn wellicht iets lomper dan Shimano molens. Daarom is Daiwa begonnen met de LT collectie, die staat voor Light (licht) en Tough (sterk). Kortom, er zijn genoeg opties. Daarom hebben we een top 6 gemaakt:


Daiwa 17 Ballistic LT 5000D-CXH

Daiwa 17 Ballistic LT 5000D-CXH

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

De Daiwa Ballistic is een robuuste allround molen beschikbaar in 4 verschillende maten (1000D,2500D, 3000DHFI en 5000D). Hij is onderdeel van de LT collectie, en ontworpen om zowel licht als krachtig te zijn. Met 180 gram (model 5000), en een trekkracht van 10 kg is dit zeker gelukt.

Bovendien gaat hij lang mee, ook bij intensief gebruik. Dit komt mede doordat de molen wordt beschermd door de Magseal. Deze extra laag houd alle vuil en lichte beschadigingen tegen. Het opwinden van de lijn gaat soepel, door de Daiwa tandwielen. Kortom, echt een fijne molen.

Lagers: 6+1
Soort: Spinmolen
Merk: Daiwa
Ratio: 4:6:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 300,-

✔️ Fijne Airbail beugel
✔️ Stevige Zaion Air Rotor
✔️ Gemaakt van carbon
✔️ Soepel ADT slipsysteem
✔️ Geschikt voor zowel zoet als zout water vissen


Daiwa molen 20 Legalis LT

Daiwa 20 Legalis LT

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Ook de Daiwa molen Legalis LT behoort tot de Light en Tough serie. Ook deze molen is gemaakt van carbon, wat hem slechts 205 gram maakt (model 2500). Bovendien is het gemaakt van de DS5 carbon legering, hierdoor is hij ook nog eens redelijk compact zonder de lijncapaciteit te beperken (150m).

Het meest opvallende aan deze molen is de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het heeft namelijk de hoge kwaliteitsnormen die we van Daiwa gewend zijn, maar is ook nog eens betaalbaar. Wil je lekker allround spinvissen of feedervissen? Dan is dit de keuze voor jou!

Lagers: 5
Soort: Spinmolen
Merk: Daiwa
Ratio: 6:2:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 80,-

✔️ Soepele werking
✔️ Inhaalslag 64 cm
✔️ Zaion V composiet
✔️ Gaat lang mee
✔️ Aluminium handgreep met Hi-grip slinger


Werpmolen Daiwa Fuego LT2000D

Werpmolen Fuego LT2000D

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Deze flexibele Daiwa molen is geschikt voor forelvissen, of allround spinvissen. Deze molen is ontwikkeld met DS5 materiaal gemaakt van lichte carbon. De behuizing is dus licht en stevig gemaakt. Niet voor niets dat ook deze molen bij de LT serie behoort.

De molen maakt gebruik van een diepe spoel, dit maakt het werpen redelijk soepel. De lijnopname van de molen is ook naar behoren. Niet voor niets krijgt deze molen een 4,7 uit 125+ beoordelingen. Wel zijn er waarschuwingen in de reviews dat de molen niet sterk genoeg voelt voor een vis van 10 kg.  

Lagers: 6+1
Soort: Spinmolen
Merk: Daiwa
Ratio: 5:2:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 100,-

✔️ Voor zowel links als rechtshandigen
✔️ Silent Oscillation systeem
✔️ Air Rotor met Airbail beugel
✔️ Vuil en waterbestendig
Bij zware vissen voelt de molen minder sterk aan


Daiwa molen Windcast

Daiwa Windcast

Bekijk deze molen bij Raven ›

De Daiwa Windcast is een fijne vrijloopmolen, en goed voor karpervissen, maar ook voor het allround vissen. Ideaal als je graag wisselt wat je wilt vissen. De lijn binnenhalen is ook een eitje want de molen heeft een hoge inhaalsnelheid dankzij de 4:6:1 overbrenging.

Verder voelt de vernieuwde Daiwa WindCast BR lichter aan. Ook heeft de molen een stuk moderner en strakker design met minder focus op de merklogo’s vergeleken met de voorganger Infitity. Bovendien maakt de molen gebruik van een soepele draaiing. Dit verbeterd de levensduur van je lijn.

Lagers: 1
Soort: Vrijloopmolen
Merk: Daiwa
Ratio: 4:6:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 190,-

✔️ Robuust
✔️ Gemaakt van aluminium
✔️ Fijne greep
✔️ Grote spoel met veel lijncapaciteit
✔️ Geschikt voor karpervissen


Daiwa Freams LT 1000S – Zilver

Daiwa Freams LT 1000S – Zilver

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

Met deze Daiwa molen uit 2015 kan je gemakkelijk en moeiteloos actievissen. Naast dat hij opvalt met zijn chique uiterlijk heeft hij leuke technische snufjes. Zoals een goede Magseal bescherming, waterdichte UTD-rem, aluminium frame en Air Rotor, Cross Wrap Winding, 4+1 lagers en een extra aluminium spoel.

Uiteraard is ook deze Daiwa gebouwd met hoge kwaliteitsnormen. Het vissen met deze molen gaat soepel. Het binnenhalen van de lijn door de ATD-drag koppeling gaat zacht en progressief vergeleken met een traditionele koppeling. Kortom, het is een lichte duurzame spinmolen met een geweldige vormgeving.

Lagers: 5
Soort: Spinmolen
Merk: Daiwa
Ratio: 5:2:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 145,-

✔️ Strak en luxe uiterlijk
✔️ Zoutwaterbestendig
✔️ Licht handvat
✔️ Beschikbaar van maat 1000 tot 5000.


Daiwa molen Black Widow BR LT 19

Daiwa molen Black Widow BR LT 19

Bekijk deze molen bij bol.com › Bekijk deze molen bij Raven ›

De Daiwa Black Widow is tevens een compacte maar krachtige molen. Zo valt er in de reviews te lezen dat mensen het de beste molen op de markt vinden van dit moment. Het enige dat mensen opvalt is dat de klikker (zoals bij wel meer Daiwa molens) best licht is, dus je moet zelf opletten of je beet hebt.

In tegenstelling met veel van de bovenstaande molens is de Black Widow een vrijloopmolen (of zoals Shimano zou zeggen een baitrunner). De kwaliteit van deze betaalbare molen is erg goed. De molen voelt licht aan en gaat lang mee. Kortom, een echte aanrader.

Lagers: 1
Soort: Vrijloopmolen
Merk: Daiwa
Ratio: 5:2:1
Slinger: Enkel
Prijs: ± € 80,-

✔️ Geweldige prijs
✔️ Goede kwaliteit
✔️ Hele fijne vrijloopmolen
✔️ Prettig vermogen en kracht
✔️ 4.8 uit 5 sterren van 325+ reviews
Zachte klikker