Top 8 beste vuurschaal barbecues

Het is fijn om een mooie vuurschaal in de tuin of op het terras te hebben, waar je gezellig bij kunt zitten en van kunt genieten. Maar het zou toch helemaal ideaal zijn als je deze ook als barbecue kunt gebruiken? En dat kan! Er zijn meerdere goede vuurschaal barbecues te koop. Hier hebben we een top 8 gemaakt met vuurschalen die je kunt gebruiken als barbecue van goede kwaliteit.

MaxxGarden Barbecue Vuurschaal Hermes 53cm

MaxxGarden Barbecue Vuurschaal Hermes 53cm

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

Een mooie vierkanten vuurschaal van het merk MaxxGarden. De vuurschaal is 53 cm breed, gemaakt van staal en eenvoudig te monteren. Hij beschikt over een onderstel met vier poten, waardoor hij stabiel op de meeste ondergronden staat.

Hij komt met een handige vonkenscherm. Deze kan je over het vuur zetten zodat iedereen er veilig bij zit. Je kunt hem gemakkelijk verplaatsen, want hij weegt slechts 4,5 kg. Deze barbecue vuurschaal heeft meerdere positieve reviews.

Type: Houtskool
Aantal personen: 1 – 6
Formaat kookoppervlak: 53 x 18 cm
Materiaal: Staal
Gewicht: 4,5 kg
Prijs: € 80,-

✔️ Gemaakt van 2 mm dik staal
✔️ Ruime stookplaats
✔️ Voorzien van vonkenscherm
✔️ Positieve reviews


Practo Garden – Vuurschaal + BBQ rooster

Practo Garden - Vuurschaal + BBQ rooster

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

Grillen of heerlijk van het vuur genieten kan ook met deze Practo Garden vuurschaal. Het is een ronde vuurschaal met diameter van 59 mm. Ideaal voor een groot gezelschap. Hij is gemaakt van hittebestendig gelakt staal.

Verder heeft hij een simpel design en past dus in de meeste tuinen. Hij beschikt over drie stevige poten voor een goede stabiliteit. Je kunt hem gebruiken met houtskool of echt hout. De vuurschaal weegt ongeveer 9 kg. Een mooie, simpele vuurschaal barbecue van goede kwaliteit.

Type: Houtskool
Aantal personen: 1 – 12
Formaat kookoppervlak: 59 x 59 cm
Materiaal: Staal
Gewicht: 9 kg
Prijs: € 85,-

✔️ Ronde vuurschaal van 59 mm ø
✔️ Drie stevige poten
✔️ Hittebestendig gelakt staal

✔️ Licht van gewicht


Outdoor Campus PIO 80 MET PLANCHA

Outdoor Campus PIO 80 MET PLANCHA

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

Op zoek naar iets groters? Dan is de Outdoor Campus PIO 80 Met plancha wellicht iets voor jou. Een grote ronde vuurschaal die op een grote vierkante poot staat. Daarnaast heeft hij een grillring, gemaakt van 10 mm dik gietijzer, waardoor je hem kan gebruiken als barbecue.

De vuurschaal gemaakt van cortenstaal en heeft een stoere uitstraling. Het is een groot exemplaar waar je met z’n 10en gezellig omheen kan staan. Door zijn grilloppervlakte van 80 cm kan je met gemak genoeg maaltijden voor 25 mensen maken.

Type: Houtskool
Aantal personen: 1 – 25
Formaat kookoppervlak: 80 x 80 cm
Materiaal: Staal
Gewicht: 75 kg
Prijs: € 1170,-

✔️ Bakplaat van 10 mm dik gietijzer
✔️ Gemaakt van cortenstaal
✔️ Ideaal voor feestjes
✔️ Stoere uitstraling


MaxxGarden MgO vuurschaal barbecue tuinhaard

MaxxGarden MgO vuurschaal

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

MaxxGarden heeft verschillende vuurschalen die je ook als barbecue kunt gebruiken. Deze lijkt op de eerste MaxxGarden vuurschaal, maar is wel degelijk anders. Zo heeft hij bijvoorbeeld geen poten maar een onderstel die overal de grond raakt.

Doordat hij wat massiever is, is hij ook wat zwaarder, zo’n 14,5 kg. Het is een stijlvolle vuurschaal met de afmetingen 52 bij 52 cm. Bij de vuurschaal krijg je een vonkenvanger en pook om zodat je optimaal kunt genieten. Hij is ook in andere formaten verkrijgbaar.

Type: Houtskool
Maximaal aantal personen: 1 – 15
Formaat kookoppervlak: 52 x 52 cm
Materiaal: Metaal
Gewicht: 14,46 kg
Prijs: € 110,-

✔️ Stijlvolle vuurschaal barbecue
✔️ Met vonkenvanger en pook
✔️ Verkrijgbaar in verschillende maten


Qlima FFGW 4556

Qlima FFGW 4556

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

Je kunt ook voor deze Qlima FFGW 4556 gaan. Een leuke vuurschaal die op drie poten staat. Hij lijkt misschien klein op de foto, maar ook deze vuurschaal heeft een diameter van 56 cm. Je kunt er dus prima met een groot gezelschap van eten.

Gebruik houtskool voor het barbecueën of echt hout om een gaaf vuur te maken. Verder is de barbecue gemaakt van staal en weegt 4 kg. Na gebruik kan je de pootjes inklappen zodat je hem compact kan opbergen. Hij komt inclusief vonkenscherm voor de veiligheid.

Type: Houtskool
Aantal personen: 1 – 15
Formaat kookoppervlak: 56 x 56 cm
Materiaal: Staal
Gewicht: 4 kg
Prijs: € 70,-

✔️ Drie inklapbare pootjes
✔️ Met vonkenscherm
✔️ Ronde vuurschaal van 56 mm ø

✔️ Licht van gewicht


White Fire Bbq Vuurschaal

White Fire Bbq Vuurschaal

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

Ook deze White Fire Bbq Vuurschaal is ideaal voor grote gezelschappen. Het is een echte blikkenvanger in de tuin. Je kunt er een groot vuur mee maken of lekker grillen. Hij is rondvormig en heeft een groot voetstuk.

De bbq vuurschaal is gemaakt van cortenstaal, weegt 126 kg en is ongeveer 1 meter hoog. De bakplaat is aan de binnenkant het warmst, ideaal voor het bakken van steaks. De buitenkant van de ring gebruik je voor slow-cooking. Na gebruik kan je hem gewoon buiten laten staan zonder hoes.

Type: Houtskool
Aantal personen: 1 – 40
Formaat kookoppervlak: 160 x 25 cm
Materiaal: Cortenstaal
Gewicht: 126 kg
Prijs: € 1200,-

✔️ Stoere blikkenvanger in de tuin
✔️ Gemaakt van cortenstaal
✔️ Ideaal voor feestjes

✔️ Kan gewoon buiten blijven staan


Blumfeldt Flame Goblet – vuurschaal en bbq

Blumfeldt Flame Goblet - vuurschaal en bbq

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

Deze vuurschaal van Blumfeldt ziet er weer even anders uit. Hij heeft een stoere roestige uitstraling, met een diepe vuurschaal. Net zoals de andere vuurschalen kan je hem ook ideaal als barbecue gebruiken. Je krijgt het verchroomde barbecuerooster van 44 cm erbij.

De solide vuurschaal is gemaakt van 2,5 mm dik staal zodat hij sterk en robuust is. De drie poten zorgen ervoor dat hij goed op z’n plek blijft staan. Hij is ongeveer 1 meter hoog en weegt 11 kg. Het is een mooie vuurschaal bbq met industrieel design waarmee je van een prachtig vuurspel kan gaan genieten.

Type: Houtskool
Aantal personen: 1 – 10
Formaat kookoppervlak: 44 x 44 cm
Materiaal: Staal
Gewicht: 11 kg
Prijs: € 110,-

✔️ Vuurschaal bbq met industrieel design
✔️ Solide schaal van 2,5 mm dik staal
✔️ Met verchroomde barbecuerooster van 44 cm


Bobby’s Vuurkorf Met Grillrooster

Bobby's Vuurkorf Met Grillrooster

Bekijk deze barbecue bij bol.com ›

Als laatste hebben we nog een bijzondere vuurschaal barbecue van het merk Femor. Deze is zeshoekig waardoor hij de lucht- en warmtestroom goed kan laten circuleren. De vuurschaal is gemaakt van duurzaam dik staal en is gecoat met hittebestendige bronskleur.

Hij staat erg stabiel en beschikt over een beschermingsrooster die vonken en/of spatten voorkomt. Daarnaast krijg je er een pook bij om het vuur onder controle te houden. Het grillrooster heeft een afmeting van 57 x 57 cm en is ideaal voor grote gezelschappen. Bobby’s vuurschaal is een goede optie. Hij is makkelijk te monteren en licht van gewicht.

Type: Houtskool
Aantal personen: 1 – 15
Formaat kookoppervlak: 57 x 57 cm
Materiaal: Metaal
Gewicht: 8,4 kg
Prijs: € 260,-

✔️ Unieke zeshoekige vuurschaal
✔️ Goede lucht- en warmtestroom
✔️ Met beschermingsrooster en pook
✔️ Licht van gewicht