De beste muggen lamp

Ben jij op zoek naar een muggen lamp? Wordt jij ook helemaal gek van dat gezoem en dat je lek gestoken wordt? Dan is een muggen lamp inderdaad wel iets voor jou! In dit artikel worden de beste muggenlampen van dit moment op een rijtje gezet.

Muggen zijn snelle insecten en je vangt ze niet gemakkelijk. Daarom is een muggen lamp de ideale manier om ze te vangen. Je lokt ze namelijk nu naar 1 punt waar ze verdelgd worden. Door het gebruik van UV-licht is dit een eco-vriendelijke manier van verdelgen en bovendien uiterst effectief.

De top 6 is samengesteld op basis van grondig onderzoek naar de specificaties, gebruikersbeoordelingen en prijs-kwaliteit verhouding. Zo weet je zeker dat deze muggenlampen hun werk goed doen. Check hieronder de top 6.


Flystopper HV30

Flystopper HV30

Bekijk deze lamp bij bol.com ›

De eerste in deze lijst is deze geweldige Flystopper HV30. Hij is te verkrijgen in verschillende wattage per lichtpunt, dat wil zeggen dat hij muggen aantrekt van verschillende afstanden (hoger is verder). Naast (tijger) muggen werkt deze lamp ook goed tegen andere insecten zoals (brom) vliegen, wespen en motten.

Met een power van 4000 volt is het een krachtige muggen lamp, zelf claimen ze tot 50% krachtiger dan andere lampen. Wanneer de vliegen worden geëlektrocuteerd vallen ze in het bakje eronder. Deze kun je makkelijk verwijderen en legen.

Bereik: 50 m2
Gewicht: 2,7 kg
Wattage per lichtpunt: 35 W
Merk: Flystopper
Snoerlengte: 100 cm
Prijs: ± € 65,-

✔️ Lange levensduur
✔️ Stroomverbruik is laag en effect hoog
✔️ Lamp zoemt niet
✔️ 4,1 uit 5 sterren van 200+ reviews


Pestox Muggen lamp

Pestox Muggen lamp

Bekijk deze lamp bij bol.com ›

De volgende lamp is eentje die muggen van alle kanten kan aantrekken. Je hangt deze lichtgewicht lamp op aan de bovenkant. Hij trekt dus allerlei kleine insecten aan van alle kanten deze worden gevangen in de kooi. Vervolgens vallen ze neer in het bakje dat eronder hangt. Deze is makkelijk schoon te maken.

Het is een kleine lamp geschikt voor bijvoorbeeld in de voortent of op de veranda. Gemiddeld krijgt deze lamp 4,1 uit 5 sterren uit de gebruikersreviews. In de reviews wordt er onder andere gesproken over de goede effectiviteit, het kleine formaat en het weinige geluid (minder dan 20dB).

Bereik: 10 m2
Gewicht: 0,43 kg
Wattage per lichtpunt: 20 W
Merk: Pestox
Snoerlengte: 100 cm
Prijs: ± € 35,-

✔️ Geschikt voor op reis
✔️ Veilig en milieuvriendelijk
✔️ Niet goed? Geld-terug garantie
✔️ Simpel te bedienen

Klein bereik


Eurom Fly Away

Eurom Fly Away

Bekijk deze lamp bij bol.com ›

Eurom is een bekende naam onder de lichtapparaten, zo hebben ze naast muggenlampen ook goede heaters. Ze hebben dus goede technologische kennis, en dat is ook in deze muggen lamp te zien. Hij heeft een wattage van 48W en heeft een bereik van wel 150m2.

De lamp krijgt ook een 4,0 uit 5 sterren, met redelijk wat positieve reviews. Mocht hij te groot zijn, dan is er ook een kleinere versie beschikbaar voor bijna de helft van de prijs met een bereik van 50m2. Ook deze lamp heeft een bakje voor de geëlektrocuteerde insecten en is met een kwast eenvoudig schoon te maken.

Bereik: 150 m2
Gewicht: 2,7 kg
Wattage per lichtpunt: 48 W
Merk: Eurom
Snoerlengte: 100 cm
Prijs: ± € 65,-

✔️ Handig in gebruik
✔️ Goede prijs-kwaliteit verhouding
✔️ Gaat lang mee
✔️ Deze lamp is ook beschikbaar voor 50m2.


Nor Tec No-Zap-Trap

Nor Tec 360

Bekijk deze lamp bij bol.com ›

Deze Nor Tec No-Zap-Trap is een opvallende verschijning. Hij heeft geen traditioneel uiterlijk maar een mooie minimalistische vormgeving. De muggen worden aangetrokken tot het UV-A licht en worden in een afneembare container opgesloten.

Het meest opvallende is dat hij de muggen (en fruitvliegjes) niet elektrocuteert maar enkel vangt. Hierdoor heb je geen last van vieze geurtjes en harde knallen. Bovendien maakt dat deze muggen lamp ook kind veilig. Kortom, je kunt hem ook goed gebruiken op de kinderkamer.  

Bereik: 50 m2
Gewicht: 0,65 kg
Wattage per lichtpunt: –
Merk: Nor Tec
Snoerlengte: 100 cm
Prijs: ± € 25,-

✔️ Werkt ook goed tegen fruitvliegjes
✔️ Kind veilig
✔️ Milieu vriendelijk
✔️ Licht gewicht

Geen 100% effectiviteit


Halo Insect-o-cutor

Halo Insect-o-cutor muggen lamp

Bekijk deze lamp bij bol.com ›

Dit is een professionele muggen lamp met een mooi strak design. Naast muggen werkt deze ook erg goed tegen vliegen. Hij is ontworpen voor op het terras, en is zeker ook geschikt voor gebruik in de horeca. De vliegen worden discreet gevangen omdat het zo ontworpen is, zo heb je niet de hele tijd de vieze dode insecten in het zicht.

Je kunt deze lamp zowel horizontaal als verticaal ophangen. Verder is hij uitgerust met efficiënte onbreekbare Synergetic® UV lichten. De insecten worden gevangen mede dankzij de 100% kleefplaten in combinatie met Glurpac® feromonen.  

Bereik: 60 m2
Gewicht: 1,9 kg
Wattage per lichtpunt: 2×15 W
Merk: Insect-O-Cutor
Snoerlengte: 100 cm
Prijs: ± € 215,-

✔️ Hoge effectiviteit
✔️ Eenvoudig onderhoud
✔️ Twee jaar garantie
✔️ HACCP gekeurd


Fochea Muggen lamp Moskito

Fochea Muggen lamp Moskito

Bekijk deze lamp bij bol.com ›

De laatste is deze goedkope muggen lamp van Fochea. Ondanks zijn lage prijs heeft hij wel een hoge effectiviteit. Met een bereik van 60m2 is deze lamp is geschikt voor verschillende ruimtes, bijvoorbeeld in je slaapkamer of in je voortuin. Zo wordt jij niet gestoken!

Internationaal gezien wordt deze op het internet lovend geprezen (bijvoorbeeld op de Duitse Amazon). Zo krijgt hij hier gemiddeld een 4,2 uit 5 sterren van 200+ gebruikersbeoordelingen. De reviews geven aan dat hij voor het grootste gedeelte goed werkt, maar er kunnen een paar muggen eigenwijs zijn.

Bereik: 60 m2
Gewicht: 1,5 kg
Wattage per lichtpunt: 14 W
Merk: Fochea
Snoerlengte: 150 cm
Prijs: ± € 15,-

✔️ Mooie lamp
✔️ Krachtig apparaat
✔️ Met aan- en uit knop
✔️ 4,2 uit 5 sterren van 200+ reviews

Je kan schrikken van de insecten die worden geëlektrocuteerd