Review: Lay-Z-Spa jacuzzi

Zoek jij een luxe Lay-Z-Spa zwembad voor in je tuin? Lees dan eerst dit artikel met meer informatie. Met deze informatie maak jij sowieso een goede keuze! Laat het genieten maar beginnen. Scrol naar beneden voor de top 5 beste Lay-Z-Spa jacuzzi’s.

Het merk

Lay-Z-Spa is een merk van Bestway, en is in 2018 begonnen met het verkopen van luxe opblaasbare spa’s. Ondanks dat ze net begonnen zijn hebben is Bestway al sinds 2001 in Europa operatief. Dit geeft ze meer dan tien jaar ervaring in luxe spa’s, en hun doel is om deze luxe te delen met jouw in je eigen tuin.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Lay-Z-Spa?

✔️ Fijne massages en heerlijke ontspanning in je eigen tuin
✔️ Extreem betaalbaar vergeleken met vaste jacuzzi’s
✔️ Verscheidene gezondheidsvoordelen
✔️ Eenvoudig op te zetten
✔️ Goede kwaliteit
✔️ Installatie is een fluitje van een cent
✔️ Makkelijk af te breken en te verplaatsen
✔️ Overal bubbels dankzij 180 AirJets (waterstralen)
✔️ Goede filters die niet snel vol lopen
✔️ Verschillende stijlvolle designs
✔️ Simpel onderhoud
✔️ Lay-Z-Spa Helsinki is zelfs geschikt voor gebruik in de winter
  Reclameteksten geven een overschatting hoeveel personen erin kunnen (past misschien wel, maar wordt wel heel knus)
Stroomkosten
  Filters moeten bij intensief verbruik regelmatig vervangen worden (± €13,- per stuk).
Snel uitverkocht
Maar 2 dealers: bol.com en fonteyn


Waar moet je op letten voor de aankoop?

Een belangrijke factor dat je moet overwegen is de massage technologie. De standaard, maar overheerlijke, technologie dat bijna bij elk bad zit is de AirJet. Deze zorgt voor veel 180 waterstralen en veel bubbels via een druk op de knop.

Een andere technologie is de HydroJet. Dit houdt in dat er acht verschillende volledig instelbare waterjets zijn, en die zijn te bedienen via een ring. De laatste technologie is de HydroJet Pro, dit is een combinatie van zowel AirJet als HydroJet.

Andere factoren kunnen zijn kleur, met hoeveel personen je in de jacuzzi kan zitten, het gewicht, vorm, en afmetingen. Om het duidelijk te maken heb ik een overzicht gemaakt van de AirJet Lay-Z-Spa opblaasjacuzzi’s met specificaties:

Kleur:Max. aantal personen:Gewicht (kg):Vorm:Diameter / afmetingen (cm):Hoogte (cm):
HavanaGrijs4696Rond18066
MiamiZwart4696Rond18066
BaliGrijs4696Rond18066
ParisBeige6840Rond19666
Palm SpringsBeige6954Rond19671
SiennaGrijs6879Ovaal249 x 14966
RivieraBruin6879Rond19661
TahitiGrijs/Wit4669Rond18066
HonoluluGevlochten6879Rond19671
HawaiiBlauw6879Vierhoek180 x 18071
VegasWit6879Rond19661
St. MoritzBruin71210Rond21671
HelsinkiHout71210Rond18066
MonacoBlauw81490Rond20169

HyrdoJet en HydroJet Pro jacuzzi’s:

Bovenstaand overzicht bevat linken die verwijzen naar een zwembad met AirJet-technologie. Dit komt omdat er weinig HydroJet en HydroJet Pro spa’s op de markt zijn. Ben je toch op zoek naar een HydroJet, of HydroJet Pro? Dan passen onderstaande beter bij je:

HydroJet Pro
Technologie:Kleur:Max. aantal personen:Vorm:Diameter/ afmetingen (cm):Hoogte (cm):
MaldivesHydroJet ProBruin7Vierhoek201 x 20180
PalmaHydroJet ProBeige7Vierhoek202 x 20180
HawaiiHydroJet ProBlauw6Vierhoek180 x 180 71
Palm SpringsHydroJetBeige6Rond19671

Wat voor extra’s krijg je?

Bij aankoop van een Lay-Z-Spa zwembad zijn de volgende items sowieso meegeleverd: zwembadfolie, zwembadafdekking, spa pomp (behalve bij Monaco, daar zit een hoge druk handpomp bij), twee filterpatronen (VI), chemische vlotter en een reperatiekit.

Verder hangt het van de soort jacuzzi af welke extra’s meegeleverd worden. Zo hebben de Bali en Paris beide nog een led-licht afstandsbediening. Tahiti heeft extra een ChemConnect dispenser en een ledlampje. Plus Sienna is uitgerust met een manometer en een dranktafel. Terwijl Monaco vier extra kussens, een manometer een een hogedruk handpomp heeft.

Bovendien hebben alle spa’s behalve Havana, Miami, Sienna, Tahiti en Monaco nog een extra luchtkussenbeschermer.


Top 5:

Welke Lay-Z-Spa past bij mij?

Het is lastig kiezen welke spa het beste bij jou past. Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur (welke past het mooist in je tuin), en met hoeveel personen je gebruik wilt maken van de spa.

Om het makkelijk te maken hebben we een top 5 gemaakt van de populairste en beste Lay-Z-Spa zwembaden. Deze top 5 is gebaseerd op specificaties, gebruikerservaringen en prijs-kwaliteit verhouding.

Lay-Z-Spa Miami

Lay-Z-Spa Miami

Bekijk deze jacuzzi bij bol.com ›

De eerste in deze lijst is de Lay-Z-Spa Miami. Dit is een favoriet voor velen, je kan er heerlijk met zijn tweeën in relaxen. Maar de spa is ook geschikt voor 4 zittende personen. Hij is uitgerust met de AirJet technologie. Hierdoor geniet je van 81 bubbelende waterstralen.

Het opzetten is zo gebeurd, en het instellen gaat aan de hand van een eenvoudig display. Echt ontspannen doe je doordat de temperatuur ook ingesteld kan worden tot tot 40°C. Hierdoor wordt het bad heerlijk warm, ideaal voor een nachtelijke duik.

Kleur: Donkerbruin
Afmetingen: 180 x 66 cm
Inhoud: 669 L

Personen: 2-4
Prijs: ± €995,-

✔️ Eenvoudig display
✔️ Verwarmd tot 40°C

✔️ Vloer bedekt met memory foam
✔️ Robuuste wand

✔️ Goede kwaliteit


Lay-Z-Spa Helsinki

Lay-Z-Spa Helsinki

Bekijk deze jacuzzi bij bol.com › Bekijk deze jacuzzi bij Fonteyn ›

De Lay-Z-Spa Helsinki is ideaal om met 5 tot 7 personen in te genieten. Hoewel hij dezelfde diameter heeft als bovenstaande (180cm), is de binnenmaat groter (170cm). Dit komt door het gebruik van het bijzondere drop-stich materiaal. Met andere woorden, hij is minder lomp en je geniet van meer zwemruimte.

Qua uiterlijk valt hij ook op, hij doet met zijn houtskleuren denken aan een sauna in Zweden. Bovendien bezit hij een anti-freeze shield. Hierdoor is deze jacuzzi óók geschikt voor in de winter! Verder zit je heerlijk dankzij de zacht geïsoleerde memory foam vloerbodem. Genieten dus!

Kleur: Hout
Afmetingen: 180 x 66 cm
Inhoud: 1123 L
Personen: 5-7
Prijs: ± €1198,-

✔️ Veel ruimte
✔️ Geschikt voor gebruik in de winter

✔️ Simpele bediening
✔️ Stijlvol hout design

Snel uitverkocht en prijzig


Lay-Z-Spa Palm Springs

Lay-Z-Spa Palm Springs

Bekijk deze jacuzzi bij bol.com ›

De volgende in deze top 5 is de Lay-Z-Spa Palm Springs, vernoemd naar het rijke woestijnachtige gebied in Californië USA. De beige kleur van deze spa verwijst naar het woestijnachtige gebied. Het zwembad is 196 centimeter breed, en heerlijk belegd met memory foam.

Ook is hij met 71 centimeter hoger dan de andere Lay-Z-Spa’s. Wel kan ook deze eenvoudig aangestuurd worden via het bedieningspanel, en het water verwarmen tot 40°C. Kortom, het is heerlijk om elke dag in deze stevige opblaas jacuzzi te zitten.

Kleur: Beige
Afmetingen: 196 x 71 cm
Inhoud: 963 L
Personen: 4-6
Prijs: ± €895,-

✔️ Fijne formaat
✔️ Eenvoudig onderhoud

✔️ Relaxen in eigen tuin
✔️ Bevat AirJet systeem

Regenwater blijft op het deksel liggen


Lay-Z-Spa Havana

Lay-Z-Spa Havana

Bekijk deze jacuzzi bij bol.com ›

Deze stijlvolle Lay-Z-Spa Havana heeft een grijs uiterlijk en van een afstand lijkt het op een grijs gevlochten mand textuur. Hij is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit inclusief kunstlederen afdekking en een isolerende luchtkamer. Zo blijft het water lang op temperatuur en gaat de jacuzzi niet snel kapot.

Het opzetten en installeren is super eenvoudig. Met een pomp via de bovenzijde staat de hottub al binnen 12 minuten. De hottub bedienen gaat eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening. Zo zit je in een mum van een tijd te genieten. In het kort, deze Lay-Z-Spa Havana is mooi, handig en niet duur.

Kleur: Grijs
Afmetingen: 180 x 66 cm
Inhoud: 669 L
Personen: 2-4
Prijs: ± €595,-

✔️ Timer voor energiebesparing
✔️ Binnen 12 minuten opgezet

✔️ Verwarmd tot +40°C
✔️ Bestand tegen UV-stralen en chloor

Vaak uitverkocht


Lay-Z-Spa Tahiti

Lay-Z-Spa Tahiti

Bekijk deze jacuzzi bij bol.com ›

De top 5 wordt afgesloten met de Lay-Z-Spa Tahiti. Dit is een stijlvolle 2-4 persoons spa. Hij geniet van alle voordelen van de Lay-Z-Spa Miami (nummer 1), maar heeft een ander design. Zo heeft deze jacuzzi een lichtgrijs met wit ontwerp.

Bovenal heeft deze jacuzzi de optie om zeven verschillende ledlichten aan te zetten. Zet voor de verandering eens de roze verlichting aan, en je creëert een romantisch sfeertje. Dit, en de temperatuur, is allemaal te bedienen via het eenvoudige digitale control panel.

Kleur: Grijs
Afmetingen: 180 x 66 cm
Inhoud: 669 L
Personen: 2-4
Prijs: ± €649,-

✔️ Zeven verschillende licht standen
✔️ Eenvoudige op te zetten

✔️ Goede filterpomp
✔️ Robuuste kwaliteit
✔️ Opvolger van de Lay-Z-Spa Miami