Top 5 Kinderhengels – Cadeau inspiratie!

Zoek jij een vishengel voor je kind? Dan zijn onderstaande kinderhengels wat je zoekt. Om het je makkelijk te maken hebben we een top 5 gemaakt van de beste kinderhengels op dit moment. Deze top 5 is gebaseerd op prijs-kwaliteit, specificaties en gebruikerservaringen.


Kinderhengel Game on Fishing Tele Werphengel 1.60m+acc

Kinderhengel Game on Fishing Tele Werphengel 1.60m+acc

Bekijk deze vishengelset bij bol.com ›

Deze kleine telescoopwerphengel is een ideaal cadeau voor een kind. Naast de kinderhengel zit er ook een molen, dobber, lijn en een haakje bij. Zo kan het kind al meteen het gaan uitproberen! Het is een zwarte lichte werphengel van 234 gram.

Deze set is gemaakt van kunststof, en sommige reviews beschrijven de hengel als kermiskwaliteit. Maar hij heeft dan ook een kermisprijs. Waarom zou je dan deze hengel kiezen? Deze hengel is wel ideaal om uit te vinden of het kind echte interesse in vissen heeft voordat je dure spullen gaat aanschaffen.

Materiaal: Kunststof
Lengte hengel: 1,60 m
Type: Telescoophengel
Merk: Game On Fishing

Gewicht: 243 gram
Prijs: ± € 15,-

✔️ Goedkoop
✔️ Ideaal als cadeautje
✔️ Voor kinderen van 5 tot 12 jaar
✔️ Ook een bijpassend accessoire setje beschikbaar
➖ Geen hoge kwaliteit


Ultimate Complete Tele Spinning Set

Ultimate Complete Tele Spinning Set

Bekijk deze vishengelset bij bol.com ›

Deze Ultimate kinderhengel heeft ook weer allerlei leuke extraatjes. Zo zit er naast een hengel een spinmolen bij (XT200), een nylon lijn, shads (met loodkoppen), lepel, beetverklikkers, haken en loodhagel. Deze set is dus iets uitgebreider dan bovenstaande set.

De kwaliteit van deze hengel is echter niet geweldig. Hij is van kunststof en zal niet lang mee gaan. Deze set is wederom ideaal als een kind interesse heeft in vissen, maar je weet niet hoe serieus dit is. Het zou zonde zijn om veel te investeren als er vervolgens nauwelijks gebruik van wordt gemaakt!

Materiaal: Kunststof
Lengte hengel: 1,80 m
Type: Spimhengel
Merk: Ultimate

Gewicht: N/A
Prijs: ± € 30,-

✔️ Complete set
✔️ Middelgrote molen
✔️ Fijne EVA handgreep
✔️ Geschikt voor kennismaken met vissen


Vaste Hengelset 3,00 meter

Vaste Hengelset 3,00 meter

Bekijk deze vishengelset bij bol.com ›

Deze hengel is ideaal voor het leren vissen met een vaste hengel. Let op, deze hengel is lang en het meest geschikt voor ervaren visserskinderen. Heb je geen ervaring met vissen om het kind te helpen dan is deze hengel niet zo geschikt.

De hengel is 3 meter lang en is gecombineerd met een kant en klaar tuigje met dobber, lood en een haakje. De handgreep is van stevig maar zacht shrink gemaakt. Hij is eenvoudig mee te nemen want je kan hem eenvoudig inschuiven. Ideaal voor op vakantie!

Materiaal: Kunststof
Lengte hengel: 3 m
Type: Vaste hengel
Merk: Hengelsportcadeau

Gewicht: 400 gram
Prijs: ± € 20,-

✔️ Shrink handvat
✔️ Mooie vaste hengel
✔️ Degelijke kwaliteit
✔️ Ook beschikbaar in 4 meter


Bamboe set kinderhengel

Bamboe set kinderhengel

Bekijk deze vishengelset bij bol.com ›

Misschien wel de oudste vorm van vissen, een waar iedereen vroeger ooit mee begon. Vissen met een bamboestok! Deze bamboehengel is dan ook zeer geschikt voor kinderen. Ook dit is een vaste hengel en geschikt om mooie vissen binnen te halen.

Helaas zijn de grootste nadelen van bamboe hengels dat bamboe een natuurproduct is. Dit betekent dat hij uitdroogt, broos wordt en bovendien dat de hengel erg stijf is tijdens het vissen. Echter vist hij wel nostalgisch en is het zeker de moeite waard om het eens te proberen!

Materiaal: Bamboe
Lengte hengel: 2,5 m
Type: Telescoophengel
Merk: N/A

Gewicht: 150 gram
Prijs: ± € 15,-

✔️ Nostalgisch
✔️ Gemaakt van Bamboe
✔️ Voelt natuurlijk aan
✔️ Leuk om eens te proberen
➖ Vergaat snel


XQ Max Fish Set Kinderhengel

XQ Max Fish Set Kinderhengel

Bekijk deze vishengelset bij bol.com ›

Last but not least is deze XQ Max Fish set. Deze XQ Max fish set is ook zeer geschikt voor kinderen. Zo is de hengel 165 centimeter lang, ideaal voor kinderen tussen 7-12 jaar. Bovendien zijn er 15 soorten dobbers bij toegevoegd, en 10 verschillende soorten haakjes (90 totaal). Zo kan het kind lekker experimenteren.

Bovendien is het een werphengel met een fijne molen waar het lijn al opgespoeld zit. Zo loop het kind niet te knoeien met overtollig lijn. Het is een leuke en degelijke set voor beginners die willen leren vissen. Daarnaast is hij ook nog eens fijn geprijsd.

Materiaal: Kunststof
Lengte hengel: 1,65 m
Type: Telescoophengel
Merk: XQ Max Fish
Gewicht: 351 gram
Prijs: ± € 20,-

✔️ Mooie visset
✔️ Degelijke set
✔️ Betaalbare prijs
✔️ Inclusief molen, nylon lijn, dobbers en haken