Welk camping koffiezetapparaat kopen? Top 6

Ben jij op zoek naar een koffiezetapparaat voor op de camping? Dan zit je hier goed. Hier is een top 6 opgesteld met beste koffiemachines voor op de camping. Deze top 6 is gebaseerd op specificaties, prijs-kwaliteit verhouding en natuurlijk gebruikerservaringen.

Er zijn verschillende voorkeuren wat je zoekt op een camping. Sommige mensen koken zelf water en gebruiken een french press (cafetiere), andere houden van een filterkoffieapparaat met gemalen koffiebonen.

Melitta Aromaboy

Melitta Aromaboy Camping koffiezetapparaat

Bekijk deze koffiemachine bij bol.com › Bekijk deze koffiemachine bij Coolblue ›

De eerste in deze lijst is een klassieke machine waardoor je heerlijke filterkoffie krijgt. Hij is ideaal voor op de camping omdat hij erg compact is. Hij is slechts 22x22cm, en niet eens 1 kilo zwaar. Bovendien heeft hij een geschikt klein vermogen van 500 Watt.

Er kunnen per keer ongeveer twee koppen koffie worden gezet. Met een grote duidelijk aan en uit knop aan de zijkant werkt hij makkelijk in gebruik. Met zijn voordelige prijs, goede kwaliteit, hoge gebruikersgemak en kleine formaat is hij een echte favoriet. Niet voor niets dat deze een 4,6 uit 5 sterren van meer dan 500+ reviews krijgt.

Melkopschuimer: Nee
Type koffie: Gemalen koffie
Waterreservoir: 0,3 L
Vermogen: 500 W
Aantal kopjes per keer: 2
Prijs: ± € 39,-

✔️ Zet heerlijke koffie
✔️ Praktisch in gebruik
✔️ Voordelige koop
✔️ 4,6 uit 5 sterren van 500+ reviews


Tefal Dialog Mini CM3408

Tefal Dialog Mini CM3408

Bekijk deze koffiemachine bij bol.com ›

De volgende koffiezetapparaat voor op de camping is deze Tefal Dialog Mini. Het is de mini variant van de Dialog en ideaal voor in de caravan. Met een waterreservoir van 0,6 liter kan je ongeveer 4 kopjes koffie zetten. Het apparaat is BPA-vrij en bevat een anti-drup systeem.

Bovendien kan je door het doorzichtige waterreservoir goed zien of er nog genoeg water in zit. Hij heeft een warmhoudplaatje waardoor de koffie 30 minuten warm blijft. Hierna schakelt hij automatisch uit. Wel moet je het vullen even onder de knie krijgen, want het kromme klepje staat onhandig open.

Melkopschuimer: Nee
Type koffie: Gemalen koffie
Waterreservoir: 0,6 L
Vermogen: 715 W
Aantal kopjes per keer: 5
Prijs: ± € 31,-

✔️ Ideaal voor op de camping
✔️ Ook in het groot verkrijgbaar
✔️ 4,4 uit 5 sterren van 20+ reviews
Waterklep zit in de weg met het vullen


Melitta Easy II Therm

Melitta Easy II Therm

Bekijk deze koffiemachine bij bol.com › Bekijk deze koffiemachine bij Expert ›

De derde in deze lijst is nog een Melitta, deze keer de Melitta Easy II Therm. Het grootste voordeel van deze filterkoffiemachine is dat de koffiekan een thermoskan is. Hierdoor blijft de koffie lekker lang warm. Ideaal als je later in de ochtend nog een bakkie wilt doen, of als je reisgezel later wakker wordt.

Hij heeft een strak ontwerp en is ook in het wit beschikbaar. Gemiddeld krijgt deze koffiekan een 4,3 uit 5 sterren van 30+ reviews. De reviews geven aan dat het een goede filterkoffieautomaat is, dat de koffie goed lang warm blijft en de kan makkelijk schenkt zonder morsen.  

Melkopschuimer: Nee
Type koffie: Gemalen koffie
Waterreservoir: 1,25 L
Vermogen: 1050 W
Aantal kopjes per keer: 10
Prijs: ± € 39,-

✔️ Ook beschikbaar in het wit
✔️ 4,5 uit 5 sterren van 4000+ reviews
✔️ Eenvoudig schoon te maken
✔️ Schenkt fijn zonder knoeien


Bialetti Moka Express Percolator Camping koffiezetapparaat

Bialetti Moka Express Percolator Camping koffiezetapparaat

Bekijk deze koffiemachine bij bol.com › Bekijk deze koffiemachine bij Fonq ›

Dit is de klassieke percolator, een aluminimum koffieapparaat, met een oorsprong uit Italië. Je vult het onderste gedeelte met water, zet hierop de zeef met gemalen koffiebonen. Vervolgens draai je het bovenste gedeelte erop en zet het op het vuur. Zodra het water gaat koken komt de koffie vanzelf omhoog. Zo hoef jij het enkel nog maar te schenken (onduidelijk? check het filmpje bij bol.com).

Hij is te gebruiken op gas, keramisch en elektrisch. Dit maakt hem ideaal als camping koffiezetapparaat. Bovendien heeft hij wel 400+ reviews en krijgt hiervan gemiddeld 4,6 uit 5 sterren.

Melkopschuimer: Nee
Type koffie: Gemalen koffie
Waterreservoir: 0,8 L
Vermogen: n.v.t.
Aantal kopjes per keer: 6
Prijs: ± € 30,-

✔️ Onverwoestbare kwaliteit
✔️ Zet goede koffie
✔️ Tijdloos ontwerp
✔️ Makkelijk schoon te maken


VDN French press Cafetiere

VDN French press Cafetiere

Bekijk deze koffiemachine bij bol.com ›

De op een na laatste in deze lijst is een french press, oftewel een cafetieré. Bij de french press giet je kokend water over de gemalen koffiebonen. Afhankelijk van hoe sterk je de koffie wilt wacht je totdat de aroma’s vrij komen. Vervolgens druk je de filterpers langzaam naar beneden om het koffieprut beneden te houden. Hierna schenk je het in en heb je een heerlijk bakje koffie.

Normaal zijn deze dingen gemaakt van glas, dit is erg onhandig op de camping en op reis. Daarom is het merk VDN met een 304 roestvrij stalen variant gekomen. Deze kan tenminste tegen een goed stootje en is ook nog eens roestbestendig.

Melkopschuimer: Nee
Type koffie: Gemalen koffie
Waterreservoir: 0,8 L
Vermogen: n.v.t.
Aantal kopjes per keer: 4
Prijs: ± € 38,-

✔️ Drie dubbele filters
✔️ Ook geschikt voor thee
✔️ Dubbele isolatiewand (60 minuten warm)
✔️ Cool touch handvat


Leopold Vienna French Press Camping koffiezetapparaat

Leopold Vienna French Press Camping koffiezetapparaat

Bekijk deze koffiemachine bij bol.com ›

De laatste in deze lijst is de Leopold Vienna. Dit is een klassieke french press gemaakt van glas. Glas heeft ook zo zijn voordelen, je kunt namelijk goed zien hoe snel je de filterpers drukt en hoe sterk de koffie is. Bovendien kun je ook zien hoeveel water je hebt toegevoegd.

De Leopold is met 350 milliliter gemaakt om twee lekkere kopjes koffie te zetten. Verder zijn de pootjes gemaakt van RVS en is het handvat gemaakt van plastic. Het drukken van de filterpers gaat erg soepel voor zowel koffie als thee. Tot slot heeft deze cafetieré ook een voordelige prijs.

Melkopschuimer: Nee
Type koffie: Gemalen koffie
Waterreservoir: 0,35 L
Vermogen: n.v.t.
Aantal kopjes per keer: 2
Prijs: ± € 15,-

✔️ Voordelige prijs
✔️ Vaatwasserbestendig
✔️ Klassiek ontwerp
✔️ Makkelijke techniek